Metoda „Generalul american”/Nu vi se pare „ciudat” că o moldoveancă a fost victimă?

Metoda „Generalul american”/Nu vi se pare „ciudat” că o moldoveancă a fost victimă?

O femeie în vârstă de 62 de ani din judeţul Bacău a rămas fără aproape 81.000 de lei, după ce i-a trimis unui bărbat cu care credea că urmează să aibă o relaţie. Metoda, cunoscută sub denumirea „Generalul american”, se bazează pe presupuse relaţii amoroase legate online, în cadrul cărora bărbaţi care pretind că sunt soldaţi americani şi se află în diverse zone, solicită sume de bani împrumut unor femei care cred că vor avea o relaţie cu ei, notează news.ro.

bani-calculatorFoto: Dreamstime.com

O femeie în vârstă de 62 de ani din Moineşti, judeţul Bacău, a trimis, în patru tranşe, suma totală de 80.900 de lei unor persoane, crezând că trimite banii unui bărbat cu care urmează a avea o relaţie sentimentală.

Băcăuanca a fost, de fapt, victima escrocilor sentimentali, iar metoda prin care a fost înşelată este cunoscută sub denumirea „Generalul american”.

Înşelătoria este simplă: victimele sunt contactate pe internet, de către necunoscuţi care se recomandă drept bărbaţi cu funcţii importante în armata americană, aflaţi în diverse zone din lume. Cu timpul, ei cer împrumut sume de bani viitoarelor lor iubite, invocând varii pretexte.

Cum funcționează metoda „Generalul american”

În cazul femeii din Moineşti, aceasta a trimis banii în conturile bancare ale unei alte românce, din judeţul Giurgiu, iar femeia a transmis sumele mai departe, complicilor săi, în conturi din Nigeria. Femeia din Giurgiu, care are 37 de ani, este acum cercetată penal.

„Din investigaţii a reieşit faptul că, în perioada 02-16 mai a.c., bănuita ar fi ajutat persoane necunoscute să comită infracţiunea de înşelăciune prin metoda, Generalul American, în dauna unei femei de 62 de ani, din Moineşti, prin faptul că, ar fi primit în conturi bancare ce îi aparţineau, suma totală de 80.900 de lei, în patru tranşe. Ulterior, ar fi remis, suma, sub diferite forme, către alte persoane, în conturi din Nigeria. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor în cauză şi tragerea la răspundere penală”, transmite, sâmbătă, Poliţia judeţeană Bacău, care instrumentează acest dosar.

Poliţiştii de investigaţii criminale din Moineşti au făcut, la locuinţa femeii din judeţul Giurgiu, o percheziţie în timpul căreia au identificat şi ridicat mijloace materiale de probă.

„Poliţiştii atrag atenţia asupra acestei forme de înşelăciune, metoda bazându-se pe încrederea celor care se lasă abordaţi, prin intermediul internetului, de către o femeie sau un bărbat care le promite o relaţie de prietenie şi îi conving, ulterior, să le trimită bani pentru a crea o legătură amoroasă”, precizează anchetatorii.


Citește și:

populare
astăzi

1 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

2 De citit analiza lui Adrian Năstase despre războiul din Ucraina

3 În ce circumstanțe a murit liderul interlop Costel Corduneanu

4 Surprinzător, unul dintre experții de top ai Chinei anunță înfrângerea Rusiei în Ucraina

5 VIDEO Filmare cu camarila lui Nicușor Dan, în frunte cu „bobinatorul” primarului, controversatul afacerist Matei Păun, în timp ce caută un sediu de ca…