Metrorex: La acest moment nu se vor opera disponibilizări de personal

Metrorex: La acest moment nu se vor opera disponibilizări de personal

Metrorex nu va opera în momentul de faţă disponibilizări de personal, a transmis, marţi, directorul general al societăţii, Ştefan Paraschiv, în cadrul discuţiilor cu reprezentanţii "Unitatea" - Sindicatul Liber din Metrou (USLM), informează un comunicat al societăţii remis AGERPRES.

Pe de altă parte, conducerea Metrorex susţine că dezechilibrele dintre veniturile şi cheltuielile societăţii trebuie aduse în parametrii bugetari stabiliţi prin lege.

"Situaţia economică a companiei va fi pe agenda unei discuţii viitoare, însă ea rămâne neschimbată. Metrorex trebuie să îşi asaneze problemele financiare. Matematica nu este subiect de negociere, iar dezechilibrele dintre venituri şi cheltuieli trebuie aduse în parametrii bugetari stabiliţi prin lege", se arată în comunicatul Metrorex.

Totodată, acţiunea disciplinară internă la adresa participanţilor la protestul de la metrou a fost suspendată pe perioada discuţiilor cu conducerea companiei.

"De asemenea, legea nu este subiect de negociere. Pe perioada discuţiilor cu sindicatul, acţiunea disciplinară internă la adresa participanţilor la acţiunea ilegală de blocare a metroului este suspendată, conform procesului verbal semnat la Prefectura Bucureşti. Acesta stipulează că perioada de discuţii are termen data de 5 aprilie. Celelalte acţiuni de natură penală şi cele menite să recupereze prejudiciul cauzat companiei înaintează firesc", se menţionează în comunicatul semnat de directorul general al Metrorex, Ştefan Paraschiv.

Potrivit sursei citate, discuţiile de marţi cu sindicatul USLM s-au finalizat cu aceleaşi concluzii precum cele stipulate în procesul verbal de vineri, ziua acţiunii ilegale, care a dus la blocarea metroului.

Circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată vineri, 26 martie, de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare, şi împiedicând pornirea trenurilor de pasageri.

Acţiunea ilegală de ocupare a metroului bucureştean a produs pagube de aproximativ 2,827 milioane de lei, iar Metrorex a anunţat că se va îndrepta împotriva celor responsabili folosind toate mijloacele legale la dispoziţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...