Mexic: Al patrulea jurnalist împușcat din luna martie

Mexic: Al patrulea jurnalist împușcat din luna martie

Un jurnalist mexican specializat în faptul divers a fost împușcat vineri, ridicând la patru numărul reporterilor uciși de la începutul lunii martie într-una dintre cel mai periculoase țări ale lumii pentru presă, a anunțat angajatorul său, citat de AFP.

Maximino Rodriguez Palacios "a fost lovit de gloanțe" în timp ce ajungea cu soția sa cu deficiențe motorii în fața unui magazin, potrivit Colectivo Pericu, site-ul de informații on-line pentru care lucra.

Atacul, comis de indivizi "puternic înarmați", a avut loc la orele prânzului în statul Baja California Sur (nord-est), a precizat aceeași sursă.

Presa din Mexic a cunoscut în martie o serie neagră într-un context de impunitate crescândă: trei ziariști au fost asasinați și al patrulea este în continuare în spital, iar un jurnal regional s-a văzut obligat să își înceteze apariția din cauza lipsei de securitate.

Mexicul se află pe locul al treilea în clasamentul celor mai periculoase țări din lume pentru jurnaliști, după Siria și Afganistan, potrivit ONG-ului Reporteri fără Frontiere (RSF).

Anul trecut, Mexicul a înregistrat un record trist: peste 400 de agresiuni împotriva reporterilor și 11 jurnaliști uciși, a informat ONG-ul Articulo 19.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Partenerii mei sunt pișați pe ei / Monica Bârlădeanu, dezvăluiri picante despre scenele de amor

2 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

3 El este turnătorul PSD din Ministerul Sănătății / A fost recrutat și de Securitate

4 Proastă de bubuie / Nota 2,17 pentru fiica vitregă a lui Vela ca stagiar notar, dar numită de partid într-o func…

5 O fetiţă de 9 ani a găsit un portofel și a sunat la 112 / Citiți ce dialog a avut cu operatorul STS