Mexic: Al patrulea jurnalist împușcat din luna martie

Un jurnalist mexican specializat în faptul divers a fost împușcat vineri, ridicând la patru numărul reporterilor uciși de la începutul lunii martie într-una dintre cel mai periculoase țări ale lumii pentru presă, a anunțat angajatorul său, citat de AFP.

Maximino Rodriguez Palacios "a fost lovit de gloanțe" în timp ce ajungea cu soția sa cu deficiențe motorii în fața unui magazin, potrivit Colectivo Pericu, site-ul de informații on-line pentru care lucra.

Atacul, comis de indivizi "puternic înarmați", a avut loc la orele prânzului în statul Baja California Sur (nord-est), a precizat aceeași sursă.

Presa din Mexic a cunoscut în martie o serie neagră într-un context de impunitate crescândă: trei ziariști au fost asasinați și al patrulea este în continuare în spital, iar un jurnal regional s-a văzut obligat să își înceteze apariția din cauza lipsei de securitate.

Mexicul se află pe locul al treilea în clasamentul celor mai periculoase țări din lume pentru jurnaliști, după Siria și Afganistan, potrivit ONG-ului Reporteri fără Frontiere (RSF).

Anul trecut, Mexicul a înregistrat un record trist: peste 400 de agresiuni împotriva reporterilor și 11 jurnaliști uciși, a informat ONG-ul Articulo 19.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

3 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

4 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

5 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

recomandări

Te ia DNA: Dinu Pescariu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante