Micropenisul: când este un penis este anormal de mic? Ce cauzează această afecțiune

Micropenisul: când este un penis este anormal de mic? Ce cauzează această afecțiune

Micropenisul este o afecțiune rară, care afectează 0,6% din populația masculină globală, dar care poate fi depistată în copilărie și poate fi tratată.

Micropenisul este diagnosticat după naștere sau în copilărie FOTO Shutterstock

Micropenisul este un penis atipic mic, care, de obicei, este descoperit în copilărie sau la scurt timp după naștere. Aceasta este o afecțiune în care penisul unui bărbat este mai mic decât dimensiunea considerată normală. Potrivit Cleveland Clinic , dimensiunea unui micropenis este de 7 cm sau mai puțin atunci când organul genital este în stare erectă (spre deosebire de 12,5 cm dimensiunea medie ).

Aceste termen medical indică un penis foarte mic ca dimensiuni , dar normal structurat. De obicei, este detectat în primele luni de viață. Cauza exactă a micropenisului nu este întotdeauna cunoscută, dar poate fi rezultatul unor factori genetici sau hormonali în timpul dezvoltării fetale.

Deficiența de testosteron în timpul sarcinii este, de obicei, cauza principală a acestei afecțiuni și poate provoca și alte anomalii genitale. O deficiență de testosteron poate apărea atunci când un făt de sex masculin nu produce suficient testosteron sau când mama nu produce suficient hormon HCG în timpul sarcinii (care stimulează dezvoltarea testosteronului la făt).

Uneori, micropenisul poate fi asociat cu alte tulburări hormonale sau genetice, cum ar fi sindromul Klinefelter sau deficiența de hormon de creștere.

Tratamentul este posibil, iar în cazul în care este cauzat de un dezechilibru hormonal, poate fi administrată terapie hormonală pentru a stimula dezvoltarea penisului. În cazurile în care micropenisul afectează negativ funcția sexuală sau afectează emoțional persoana respectivă, se pot lua în considerare opțiuni precum intervenția chirurgicală de mărire a penisului (faloplastia) sau terapia cu un psiholog.

Atâta timp cât nu sunt prezente alte probleme de sănătate, un micropenis poate funcționa normal. Persoanele cu micropenis pot urina normal, pot avea erecții, pot întreține raporturi sexuale și pot avea orgasm.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat