Microsoft îşi restrânge afacerile din Rusia. Sute de angajaţi vor fi afectaţi

Microsoft îşi restrânge afacerile din Rusia. Sute de angajaţi vor fi afectaţi

Cu toate acestea, compania a declarat că îşi va îndeplini obligaţiile contractuale existente cu clienţii ruşi, în timp ce suspendarea noilor vânzări, care a fost anunţată la începutul lunii martie, rămâne în vigoare.

„Ca urmare a schimbărilor aduse perspectivelor economice şi a impactului asupra afacerii noastre din Rusia, am luat decizia de a reduce semnificativ operaţiunile noastre în Rusia”, a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft, transmite News.ro

Bloomberg News, care a scris prima oară despre acest subiect, a declarat că peste 400 de angajaţi vor fi afectaţi.

Mai multe companii importante, inclusiv Apple, Nike şi Dell Technologies, au rupt legăturile cu Rusia.

De la sfârşitul lunii mai nici site-ul şi aplicaţia Netflix nu mai sunt disponibile în Rusia. „Aceasta este materializarea retragerii de pe piaţa rusă, anunţată în martie”, declară AFP Netflix.

Platforma americană a aşteptat sfârşitul unui ciclu de facturare pentru a bloca platforma în Rusia, preciza Netflix. Mijloacele de plată emise de către bănci ruseşti nu au putut fi folosite din cauza sancţiunilor impuse Rusiei de către Occident.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?