Mihai Constantinescu: Pascal Bentoiu, unul dintre numele mari ale muzicii româneşti, alături de Enescu

Mihai Constantinescu, organizatorul Festivalului Internaţional "George Enescu", spune că Pascal Bentoiu a fost un mare muzicolog, un mare enescolog şi un mare compozitor, care "se alătură numelor mari pe care le-a avut muzica românească, de la Enescu încoace".

Mihai Constantinescu: Pascal Bentoiu, unul dintre numele mari ale muzicii româneşti, alături de Enescu (Imagine: Tvr)

"Este o mare pierdere pentru muzica românească. Maestrul Bentoiu a lăsat foarte multe în urma lui, a terminat unele dintre lucrările lui Enescu (...) E o mare pierdere, a fost un mare muzicolog, un mare enescolog, un mare compozitor şi se alătură numelor mari pe care le-a avut muzica românească, de la Enescu încoace, Vieru, Olah, Niculescu", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Constantinescu, directorul Artexim, o instituţie publică a Ministerului Culturii prin care este organizat Festivalul Internaţional "George Enescu".

Mihai Constantinescu a mai spus că este păcat că, în ultima perioadă, Pascal Bentoiu s-a retras, fapt pentru care lucrările sale nu au mai prea fost cântate.

"Noi am încercat cu Festivalul să programăm lucrările pe care le-a avut (...) Este mare părere de rău", a mai spus Mihai Constantinescu.

Compozitorul, muzicianul şi muzicologul român Pascal Bentoiu a decedat, duminică dimineaţă, la vârsta de 88 de ani.

"Astăzi-dimineaţă a fost supus unei intervenţii chirurgicale, într-un spital din Bucureşti. Suferea de o boală incurabilă de mult timp şi i-a cedat inima", a declarat, pentru MEDIAFAX, Adrian Iorgulescu, preşedintele Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR).

Acesta a mai spus că Pascal Bentoiu o să fie înmormântat în cavoul familiei Bentoiu din cimitirul Bellu din Bucureşti, la o dată care nu a fost încă stabilită.

Decesul lui Pascal Bentoiu a survenit la două luni după decesul soţiei acestuia, scriitoarea şi traducătoarea Annie Bentoiu, care a murit pe 21 decembrie 2015.

Sursa: mediafax.ro


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Luni se declanșează operațiunea de curățare a României de PSD. Vin vremuri noi, oameni buni

2 Gata? Țiitoarea lui Dragnea a renunțat la inelul de logodnă și s-a vopsit blondă

3 Hoții României! Curtea de Conturi și AEP îngroapă PSD! Plăți fără documente și semnătură, sume publice și priv…

4 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

5 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

recomandări

Te ia DNA: Gabriel Oprea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta