Mihai Şora - dorinţe de Moş Nicolae: Fără penali în funcţii publice şi 300 de parlamentari în acel căsoi

Mihai Şora - dorinţe de Moş Nicolae: Fără penali în funcţii publice şi 300 de parlamentari în acel căsoi

Scriitorul Mihai Şora îşi doreşte ca Moş Nicolae să îi aducă în acest an, pe 6 decembrie, odată cu alegerile parlamentare, aprobarea iniţiativei "Fără penali în funcţii publice".

"Dragi prieteni, pe scurt, ce-mi doresc de Moş Nicolae: fără penali în funcţii publice, fără imunitate pentru parlamentari, fără funcţii publice pe viaţă, fără pensii speciale, fără pensionare la 45 de ani pentru poliţişti, magistraţi şi alţi rotofei bugetari. Şi, desigur, doar 300 de parlamentari în acel căsoi", a scris Şora, miercuri, pe Facebook.



Scriitorul, care a împlinit recent 104 ani, consideră că înaintea acestor dorinţe "se poate începe cu demolarea gardului imund" din jurul Palatului Parlamentului.

"A, şi fără gardul imund din jurul lui. Se poate începe cu demolarea gardului, care nu îşi are nicio justificare la un popor atât de paşnic precum poporul mioritic", a mai scris Mihai Şora.

Iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţii publice" nu a putut fi supusă votului, miercuri, în plenul Senatului, pentru că şedinţa a fost suspendată din lipsă de cvorum.

USR PLUS a cerut organizarea unei noi şedinţe de plen a Senatului, joi, exclusiv pentru votarea acestei iniţiative. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /