Mihai Stoica desființează în trei cuvinte comunicatul Rapidului. Giuleștenii acuză viciere de rezultat

Mihai Stoica desființează în trei cuvinte comunicatul Rapidului. Giuleștenii acuză viciere de rezultat

Rapid a remizat vineri, 0-0, pe terenul ultimei clasate, lui CS Mioveni, într-un meci cu mari probleme de arbitraj. Considerând că au pierdut puncte importante pe mâna ”centralului” Feșnic, oficialii giuleșteni au emis un comunicat prin care își strigă frustrarea.

MM Stoica nu le dă dreptate rapidiștilor. Foto Facebook

„FC Rapid a ținut și ține, din punct de vedere a politicii clubului, să mențină un echilibru și o echidistanță în ceea ce privește judecățile legate de meciuri, arbitraje și adversari. De la revenirea în Liga I am considerat că drumul nostru trebuie să fie unul drept, constant și insensibil la piedicile care apar dintr-o parte sau alta.

Există însă și un capăt al drumului drept care duce către o prăpastie. Ultimul exemplu este meciul disputat de Rapid la Mioveni, în fața unui adversar care și-a apărat fair-play șansele, dar al cărui rezultat final a fost influențat radical de maniera de arbitraj.

Într-o partidă dominată total de către Rapid din toate punctele de vedere, cifric, statistic, scorul final reprezintă în fapt o viciere de rezultat.

Momentul în care jucătorii pătrund în careu la penalty-ul executat de Dungandzic. Captură TV

Momentul în care jucătorii pătrund în careu la penalty-ul executat de Dungandzic. Captură TV

Imaginile video demonstrează clar erorile de arbitraj cu două penaltyuri neacordate echipei noastre și cu repetarea unei lovituri de pedeapsă judecată cel puțin bizar, cu toate că în teorie este acoperită de regulament.

Importante rămân însă cele două penalty-uri neacordate, în contextul în care acordarea măcar a unuia dintre ele ar fi schimbat definitiv soarta partidei și implicit rezultatul final.

Altfel, observăm din ce în ce mai des o dublă măsură în aplicarea regulamentului și în judecarea fazelor de către arbitri. Dar nu ne dăm seama dacă această dublă masură are legatură cu arbitrul sau cu adversarul”, se arată în comunicatul Rapidului.

Duganzic a ratat la repetarea penalty-ului

Momentul crucial al meciului de la Mioveni a avut loc în minutul 84. Rapid a obținut o lovitură de la 11 metri, pentru un henț în careu, ratat de Horațiu Feșnic și semnalat de VAR. Dugandzic a transformat în prima fază, dar „centralul” a dictat repetarea execuției. Mai mulți jucători, din ambele tabere, pătrunseseră în suprafața de pedeapsă .

Eu nu văd absolut nimic, văd o simulare (n.r. la faza în care Ioniță a cerut penalty). Astea nu sunt greșeli de arbitraj. Atât timp cât în comunicat scrii că a fost cel puțin bizar... la mine, dacă era unul care scria așa ceva lua o mare sancțiune. E prea sofisticat. A intrat în careu, scrie că se repetă! Ce să fac?”, a replicat Mihai Stoica, managerul general al FCSB la Orange Sport.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro