Mihai Tudose: Închiderea pieţelor, târgurilor, oboarelor nu are nimic de-a face cu realitatea românească

Mihai Tudose: Închiderea pieţelor, târgurilor, oboarelor nu are nimic de-a face cu realitatea românească

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose susţine că închiderea pieţelor, târgurilor şi oboarelor este o măsură care ''nu are nimic de-a face cu realitatea românească'' şi reprezintă ''un atac foarte dur, nejustificat'' la adresa producătorilor şi cumpărătorilor.

"Este o nebunie completă ceea ce se întâmplă, în special cu măsurile privind închiderea pieţelor, târgurilor, oboarelor, este o măsură care nu are nimic de-a face cu realitatea românească. (...) Au dat ceva ca să dea, dacă nu cumva măsura trebuie să răspundă 'necesităţilor' unora din Guvern, sau Guvernului în integralitatea lui, de creştere a cifrei de afaceri la supermaketuri, de creştere a importurilor. (...) Este un atac foarte dur, nejustificat, la adresa producătorului, la adresa cumpărătorului care vrea să ia o marfă bună şi ieftină şi proaspătă şi românească. Nu are nimic de-a face mesajul acesta cu mesajul fals al Guvernului - o minciună, tot clamează Guvernul că susţine economia românească, producătorul român, românul de rând şi, pe de altă parte, închide piaţa. Este încă o dovadă că sunt rupţi total de realitate fiindcă nu numai cei din marile oraşe cumpără din pieţe - acele târguri şi oboare de la ţară (...) care se desfăşoară în principal săptămânal au rolul lor în mica economie locală", a spus Tudose, luni, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD, la finalul şedinţei Biroului Permanent Naţional al partidului.

El a adăugat că, în cadrul şedinţei, toţi primarii social-democraţi au fost rugaţi să găsească soluţii astfel încât producători agricoli să aibă spaţiu pentru a-şi vinde marfa.

"După ce au văzut (guvernanţii - n.r.) că lucrurile o iau razna complet şi măsurile anunţate sunt dezaprobate total, au venit ulterior şi au zis că primarii trebuie să vadă ei cum fac, cum scot tarabe pe marginea drumului. Îi anunţ că vine iarna, deci a-i scoate pe nişte oameni dintr-un spaţiu amenajat în stradă cum când începe să plouă şi să ningă este o dovadă de 'omenie' din partea PNL. În fapt, concluzia este foarte clară. Suntem în campanie electorală, peste mai puţin de o lună sunt alegeri şi mesajul nostru este clar: românii au de ales între viaţa fără PNL sau să moară cu PNL de gât", a menţionat el. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...