Mihaiela Moraru Iorga: Am fost chemată la testul poligraf prin citație la 10,32 pentru ora 10,30

Mihaiela Moraru Iorga: Am fost chemată la testul poligraf prin citație la 10,32 pentru ora 10,30

Procurorul DNA Mihaiela Moraru Iorga a declarat marți că a fost chemată să facă testul poligraf printr-o citație la ora 10,32 pentru ora 10,30.

Întrebată cum a fost chemată să facă testul poligraf, procurorul DNA a răspuns: "Prin citație la 10,32 pentru ora 10,30. Am solicitat în aceeași zi să fiu audiată și am explicat în cadrul unei declarații care e motivul pentru care refuz acest test poligraf", a spus ea.

Mihaiela Moraru Iorga a arătat că audierea sa în plenul Consiliului Superior al Magistraturii a fost una "obiectivă", iar cei care au audiat-o au înțeles că este vorba despre un "semnal de alarmă".

"Eu nu am nevoie de ajutor. Niciodată nu mi-am dorit neapărat o funcție în DNA, niciodată nu mi-am dorit să fiu neapărat procuror și cred că nimeni nu îmi va putea lua din mână diploma pe care o am și nici cunoștințele pe care le-am acumulat în decursul timpului. Că astăzi sunt procuror și mâine voi fi jurist, secretară sau orice altă funcție, cred că o pot exercita cu demnitate și cu responsabilitate, motiv pentru care este un strigăt de ajutor pentru instituție, pentru justiția din România și pentru magistrații din România. Este adevărat că am stat și eu în dubii dacă vom fi credibili spunând aceste lucruri acum, pentru că toată lumea se gândește de ce nu au spus acum un an, acum doi ani, trei ani sau când s-au întâmplat faptele. Gândiți-vă că am făcut un simplu demers, deci o simplă sesizare la Inspecția Judiciară și în trei zile am fost revocați. Cine credeți că ar fi ascultat toate aceste aspecte cu mai mult timp în urmă? Care credeți că ar fi fost efectul acestor sesizări cu mai mult timp în urmă?", a menționat ea.

Întrebată dacă există un război DNA contra DNA, procurorul DNA a spus că "este un război al unei persoane pentru putere, pentru funcție".

Moraru Iorga a precizat că s-a întâmplat să primească un denunț pe mail care i-a fost transmis fotografiat pe WhatsApp, dar Codul de procedură penală spune că denunțul poate fi formulat sub orice formă — o adresă, un memoriu, o declarație, trebuie să fie semnat personal și poate fi trimis pe fax, pe mail, prin poștă, printr-un avocat.

"Pot să vă mai dau un exemplu: un alt denunț formulat de doamna Elena Udrea într-un alt dosar împotriva doamnei Codruța Kovesi a urmat același curs, adică a fost înregistrat de către procurorii de caz în dosarul pe care îl instrumentau, s-a dispus apoi disjungere, s-a instrumentat dosarul și a fost clasat. Nu a fost nicio problemă nici cu privire la modalitatea de înregistrare a denunțului și nici cu privire la circuitul acestuia și nici nu a fost invocat de doamna procuror", a conchis ea.

AGERPRES/(A — autor: Dana Piciu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

Citiți și:

* Procurorii Doru Țuluș și Mihaiela Moraru Iorga sunt audiați la CSM în ședință secretă

* Kovesi: Din ianuarie 2016, la DNA au fost 126 de verificări ale Inspecției Judiciare; nu s-au constatat ilegalități

* Secția pentru procurori a avizat revocarea din funcție a procurorilor DNA Țuluș și Moraru Iorga (surse)

* Mihaiela Iorga: Există o tensiune de mai mult timp între mine și Kovesi; nu am dat curs anumitor solicitări

* Țuluș despre Kovesi: Nu m-a iubit foarte tare niciodată; după înregistrări a prins ocazia să epureze

* Lazăr, despre afirmațiile procurorilor Țuluș și Iorga: Fiecare se apără cum crede; ei sunt într-o stare emoțională


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

3 VIDEO George Simion, derapajul disperării? / Ți-au slăbit șuruburile, țărănușule?

4 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

5 „Este cea mai letală forță de luptă de pe planetă și o vom păstra așa”