Mii de australieni au pozat nud pe o plajă FOTO

Mii de australieni au pozat nud pe o plajă FOTO

Fotografiile au fost realizate sâmbătă, pe Plaja Bondi din Sydney, de către americanul Spencer Tunick, celebru pentru astfel de sesiuni fotografice.

Fotografia a fost realizată pe o plajă din Sidney FOTO Profimedia

Spencer Tunick, devenit celebru pentru organizarea unor sesiuni fotografice în masă în diverse locuri emblematice din lumea întreagă, a folosit un megafon pentru a-i coordona pe participanţi şi a realizat mai multe fotografii, înainte ca mulţi dintre ei să plonjeze complet goi în apele oceanului, relatează Agerpres.

Artistul american, care locuieşte la New York, a colaborat la acest proiect cu o organizaţie de caritate cu scopul de a creşte gradul de conştientizare asupra melanomului, a patra formă de cancer ca frecvenţă din Australia. Guvernul federal din Canberra estimează că în acest an 17.756 de cazuri de cancer de piele vor fi diagnosticate în Australia şi că 1.281 de australieni vor muri din cauza acestei boli.

"Avem o oportunitate să creştem gradul de conştientizare asupra importanţei pe care o au controalele medicale ale pielii, iar eu sunt onorat să vin aici, să mă ocup de arta mea şi să celebrez pur şi simplu corpul uman şi protecţia sa", a declarat Spencer Tunick sâmbătă dimineaţă pe celebra Plajă Bondi din Sydney.

Una dintre persoanele participante, Robyn Lindner, a spus că şi-a depăşit emoţiile generate de faptul că urma să se dezbrace complet cu ocazia acestei fotografii de grup, la care, conform organizatorilor, au participat 2.500 de oameni.

Cel mai recent, Spencer Tunick a realizat o fotografie de grup în acelaşi oraş în anul 2010, când 5.200 de australieni au pozat complet goi în faţa Operei din Sydney.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?