Mii de fani îndurerați la înmormântarea lui Sinead OʼConnor. Bono și Bob Geldof au condus-o pe ultimul drum VIDEO FOTO

Mii de fani îndurerați la înmormântarea lui Sinead OʼConnor. Bono și Bob Geldof au condus-o pe ultimul drum VIDEO FOTO

Mii de fani îndurerați, dar și celebrități, au fost prezenți astăzi la înmormântarea cântăreței, în Bray, orașul irlandez în care aceasta a trăit 15 ani.

Imagini emoționante îi înfățișează pe admiratorii cântăreței – de la pensionari la copii cu jucării de pluș în brațe – adunați pe străzile orașului Bray. Mii de persoane au venit să-i aducă un ultim omagiu artistei, c are a încetat din viață la 56 de ani, pe 26 iulie 2023 , a relatat The Guardian. Printre cei care au participat la ceremonie au fost Bono, solistul trupei U2, și muzicianul britanic Bob Geldoff, potrivit The Irish Times.

Mii de fani au condus-o pe Sinead O’Connor pe ultimul drum

Înainte de înmormântare, fanii au umplut artera Strand Road, au lăsat flori și bilete emoționante de adio lângă fosta casă a artistei și au fredonat versurile hitului „Nothing Compares 2 U“. După ceremonia publică, familia și prietenii apropiați au participat la o slujbă privată.

De multe ori, Sinead a fost plină de o singurătate îngrozitoare și de o disperare teribilă.

Ceremonie în cultul islamic

Slujba de înmormântare a fost oficiată de un imam, deoarece artista se convertise la islam în urmă cu câțiva ani. A suferit mai mult decât trebuia , în special în anii în care personalitatea ei se forma, mai ales din partea adulților și a instituțiilor pe care le iubea, și, totuși a arătat o credință neclintită în Divinitate. Cu cât a cântat și a vorbit mai mult despre propria ei durere, cu atât mai mult vocea și cuvintele ei au atins inimile oamenilor“, a spus Shaykh Dr Umar Al-Qadri, imamul cultului islamic.

Muzicianul Bob Geldof, care a fost fotografiat într-un taxi din cortegiul funerar, și-a amintit ultimele sale conversații cu O’Connor. „De multe ori, Sinead a fost plină de o singurătate îngrozitoare și de o disperare teribilă. A fost o prietenă foarte bună. Am vorbit chiar acum câteva săptămâni. Unele dintre textele ei erau pline de disperare și deznădejde, altele erau pline de extaz. Așa era ea“.

Sinead O’Connor s-a stins prea devreme, la doar 56 de ani, pe fondul unei lupte cu depresia, cauzată de sinuciderea fiului ei, Shane . Cu câteva zile înainte de a muri, cântăreața a postat un mesaj cutremurător pe X (fostul Twitter), pentru fiul ei, care s-a sinucis anul trecut, la doar 17 ani.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat