Miliardarul japonez Maezawa a aterizat în siguranţă în Kazahstan după 12 zile în spaţiu

Miliardarul japonez Maezawa a aterizat în siguranţă în Kazahstan după 12 zile în spaţiu

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa a revenit luni pe Pământ după o călătorie de 12 zile în spaţiu, încheind astfel cu succes un antrenament pentru zborul planificat în jurul Lunii împreună cu SpaceX, compania lui Elon Musk, în 2023, relatează Reuters.

Magnat în domeniul modei online şi colecţionar de obiecte de artă, Yusaku Maezawa, în vârstă de 46 de ani, care a decolat de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan pe 8 decembrie împreună cu asistentul său, Yozo Hirano şi cosmonautul rus Alexander Misurkin, a aterizat luni în stepa kazahă.

Maezawa, pasionat de zbor şi spaţiu, a realizat această călătorie cu o navă spaţială Soyuz şi a devenit primul turist spaţial care a ajuns la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) după mai bine de un deceniu.

Una dintre cele mai extravagante personalităţi publice din Japonia, Maezawa şi-a distrat din spaţiu urmăritorii de pe reţelele sociale făcând fotografii în care a surprins prefectura din care provine, Chiba, demonstrând cum se prepară ceai în condiţii de gravitaţie zero şi discutând despre lipsa de lenjerie curată.

Antreprenorul a revenit pe Pământ pe zăpadă, în condiţii de precipitaţii şi temperaturi negative, la locul de aterizare situat la aproximativ 150 kilometri sud-est de oraşul Jezkazgan din centrul Kazahstanului.

Maezawa va deveni primul pasager privat care va efectua o călătorie spre Lună cu SpaceX, în timp ce mai multe companii comerciale, inclusiv Blue Origin a lui Jeff Bezos, au inaugurat o nouă eră a călătoriilor în spaţiu pentru clienţii înstăriţi.

Miliardarul, care şi-a vândut afacerea online de modă Zozo către SoftBank în 2019, caută opt persoane care să i se alăture în călătoria sa selenară din 2023, doritorii fiind obligaţi să treacă de testele medicale şi de un interviu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

2 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62