Miliardarul japonez Yusaku Maezawa îi încurajează pe liderii lumii să călătorească în spaţiu

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa îi încurajează pe liderii lumii să călătorească în spaţiu

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa, care a revenit de curând pe Terra după un sejur de 12 zile la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), i-a încurajat miercuri pe liderii lumii să călătorească în spaţiu pentru a se bucura la rândul lor de experienţa oferită de turismul realizat în condiţii de imponderabilitate, informează AFP.

"Mi-ar plăcea ca un număr cât mai mare de persoane şi un maximum de lideri puternici şi influenţi să poată să ajungă în spaţiu", a declarat Yusaku Maezawa într-o conferinţă de presă organizată în centrul de pregătire al cosmonauţilor ruşi, situat în apropiere de Moscova.

"Ei vor vedea Terra într-o manieră diferită şi o vor trata apoi diferit", a adăugat magnatul nipon într-o declaraţie făcută în limba japoneză, tradusă apoi în rusă.

Alături de asistentul său Yozo Hirano, Yusaku Maezawa, un antreprenor care a făcut avere în sectorul modei online, a petrecut 12 zile în luna decembrie la bordul ISS, de unde a prezentat activităţile sale zilnice realizate în condiţii de imponderabilitate cu ajutorul unor transmisiuni video, ce au fost vizionate de milioane de admiratori pe YouTube.

Însoţiţi de cosmonautul rus Aleksandr Misurkin, cei doi japonezi au revenit pe Terra luni la bordul unei capsule Soyuz a agenţiei spaţiale ruse Roskosmos, care încearcă să profite de perspectivele financiare deosebite oferite de industria turismului spaţial.

Bogatul japonez de 46 de ani consideră că "durata ideală" a unui sejur turistic la bordul ISS ar trebui să fie mai degrabă de 20 de zile, pentru ca turiştii spaţiali să aibă timpul necesar pentru a se adapta mai bine la viaţa în condiţii de imponderabilitate.

Yusaku Maezawa a reconfirmat miercuri următorul lui obiectiv: să călătorească în jurul Lunii în 2023, alături de alte opt persoane la bordul unui vehicul spaţial produs de compania americană privată SpaceX.

Sectorul zborurilor spaţiale private, deosebit de profitabil, este dinamizat în prezent de pătrunderea în acest domeniu a companiilor deţinute de miliardarii americani Elon Musk (SpaceX) şi Jeff Bezos (Blue Origin), precum şi de cea deţinută de magnatul britanic Richard Branson (Virgin Galactic). AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Propagandiştii Kremlinului, supăraţi că tinerii ruşi nu vor să moară în războiul lui Putin: „Avem 150 de milioane de oameni. Câţi dintre ei luptă în D…

2 Aviația militară ucraineană a efectuat cel mai masiv atac de la începutul invaziei

3 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

4 „Ucigașul de blindate” / Un sergent ucrainean a spulberat 16 „unități” ale armatei ruse, cu sistemele antitanc Stugna și Javelin

5 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo