Miliardarul rus Oleg Tinkov susţine că a fost forţat să-şi vândă participaţia la banca pe care a fondat-o

Miliardarul rus Oleg Tinkov susţine că a fost forţat să-şi vândă participaţia la banca pe care a fondat-o

Miliardarul rus Oleg Tinkov a declarat că a fost forţat să-şi vândă banca pentru doar o fracţiune din valoarea ei din cauza faptului că a criticat războiul declanşat de Rusia în Ucraina, relatează luni dpa.

"Nu am putut discuta preţul. A fost ca o luare de ostatici: iei ceea ce ţi se oferă. Nu am putut negocia", a descris el vânzarea într-un interviu pentru New York Times preluat luni de media ruse.

Miliardarul care trăieşte de mai mulţi ani în străinătate şi căruia prieteni cu legături cu serviciile speciale ruse i-au transmis că Kremlinul vrea să fie ucis şi-a angajat mai multe gărzi de corp.

Potrivit lui Tinkov, administraţia de la Kremlin a ameninţat de asemenea conducerea Tinkoff Bank, al cărei fondator este, cu naţionalizarea dacă banca nu întrerupe legăturile cu el.

El a fost forţat să-şi vândă participaţia de 35% din acţiuni "pentru copeici". Cumpărătorul, miliardarul Vladimir Potanin, i-a plătit doar 3% din valoarea reală, s-a plâns Tinkov. Tinkoff Bank, a doua cea mai mare bancă privată din Rusia, a infirmat relatarea fondatorului său, precizând că nu au existat niciun fel de ameninţări.

În luna aprilie, Oleg Tinkov a numit războiul din Ucraina ordonat de preşedintele Vladimir Putin drept "lipsit de sens" şi a pretins că 90% dintre ruşi sunt împotriva războiului.

El a atribuit eşecurile armatei ruse corupţiei, afirmând că întreaga ţară este afectată de nepotism, adulaţie şi servilism. Două zile mai târziu, Tinkoff Bank a anunţat o schimbare de nume. Ceva mai târziu a devenit publică şi vânzarea pachetului de acţiuni al lui Tinkov. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria