Milioane de oameni își plasează routerul Wi-Fi greșit, afectând conexiunea și buffering-ul

Milioane de oameni își plasează routerul Wi-Fi greșit, afectând conexiunea și buffering-ul

Experții avertizează că milioane de oameni își plasează routerul Wi-Fi în locul greșit, ceea ce poate duce la conexiune slabă și la probleme de buffering în timp ce se uită filme sau la emisiunile preferate.

Router wireless cu semnal slab. FOTO Shutterstock

Dar există câteva trucuri simple pentru a remedia această problemă, inclusiv mutarea routerului departe de alte dispozitive electronice, cuptoare cu microunde sau chiar echipamente Bluetooth, spune furnizorului de servicii de internet Zen Internet.

Reprezentanții Zen Internet au declarat: "Să fie clar, nu puteți plasa routerul unde doriți. Acesta are nevoie de o conexiune directă la dispozitivul principal (ONT în cazul fibrei optice), deci s-ar putea să întâmpinați dificultăți în găsirea locației ideale.

"Dar există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a ajuta semnalul WiFi să circule mai ușor de la router."

Deși poate să nu se potrivească cu decorul casei, compania recomandă plasarea routerului într-un spațiu deschis, pentru a permite semnalului să se deplaseze liber.

Ascunderea acestuia într-un sertar sau dulap ar putea afecta conexiunea, în plus față de orice alte dispozitive electronice din apropiere.

Pe lângă echipamentele Bluetooth și cuptoarele cu microunde, se pot include și unele monitoare pentru bebeluși, boxe fără fir, microfoane, smartphone-uri și chiar camere foto-video.

"Corectarea interferențelor poate fi simplă, prin poziționarea routerului cât mai departe posibil de aceste alte tipuri de dispozitive", au adăugat cei de la Zen Internet.

Dispozitivele fixe, precum sistemele desktop, televizoarele și consolele de jocuri, pot fi conectate prin cablu pentru a obține o conexiune optimă la internet.

Deși acest lucru contravine ideii de internet wireless, cea mai bună conexiune la internet se obține în continuare prin intermediul unui cablu Ethernet.

"Folosind conexiune directă este garantată cea mai bună conexiune la rețea și, în mod crucial, veți elibera benzile de frecvență fără fir astfel încât să existe mai puțină competiție pentru dispozitivele conectate prin wireless", a continuat furnizorul de servicii de internet.

O altă soluție sunt adaptoarele Powerline, care utilizează cablajul electric dintr-o locuință pentru a transmite semnalul în bandă largă în diferite camere. Aceste dispozitive pot fi conectate la prize, permițând extinderea conectivității cu fir în orice cameră dorită.

Pe de altă parte, extenderele WiFi pot ajuta la consolidarea conexiunii la internet în zonele casei care sunt semnificativ mai departe de routerul principal.

Utilizarea funcției ” band steering ” este o altă modalitate de a aborda problemele cu internetul slab. Majoritatea routerelor moderne sunt dual band, ceea ce înseamnă că se vor conecta folosind fie o frecvență de 2,4 GHz, fie una mai mare de 5 GHz.

Deși acest lucru poate părea complicat, routerele pot determina frecvența de conexiune cea mai bună pentru ele folosind procesul numit ”band steering”.Este important să verifici dacă acest proces de comutare automată este activat pe router și nu dezactivat.

Deși o conexiune de 5 GHz este adesea mai rapidă decât una de 2,4 GHz, nu este la fel de eficientă la o distanță mai mare de router.

În ciuda acestor soluții, multe probleme se datorează de fapt lățimii de bandă disponibile a routerului, în plus față de dispozitivele neutilizate dintr-o rețea.

Activități care consumă date, cum ar fi descărcarea de filme și emisiuni de înaltă calitate, vor ocupa probabil o mare parte din conexiunea dacă aceasta rulează doar la 300 megabiți pe secundă (Mbps).Ca urmare, acest lucru ar face dificilă rularea oricărui alt program sau software care utilizează internetul în același timp.

Cu toate acestea, o conexiune de gigabit ar rezolva complet această problemă, permițând utilizatorilor de internet să efectueze numeroase sarcini cu ușurință.

Eliminarea dispozitivelor neutilizate de pe conexiunea la internet poate să mărească lățimea de bandă. Acestea pot fi verificate în panoul de control al routerului, în secțiunea dispozitive.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu