Milionarul care s-a iubit cu Simona Pătruleasa, salvat de la pușcărie

Milionarul care s-a iubit cu Simona Pătruleasa, salvat de la pușcărie

  • Amiran Dzanashvili, milionarul condamnat în dosarul de proxenetism al interlopilor din clanul Cămătaru, a fentat pușcăria.
  • Amiran Dzanashvili, fostul iubit al Simonei Pătruleasa, a scăpat de pușcărie
  • Biroul Executări Penale solicitase revocarea suspendării pedepsei
  • Judecătorii au decis ca milionarul să rămână în libertate

Milionarul condamnat la doi ani cu suspendare a fost chemat în fața instanței de Biroul Executări Penale, care solicitase pedeapsă cu executare, însă judecătorii au considerat că Amiran Dzanashvili nu trebuie să stea în spatele gratiilor. „Respinge solicitarea Biroului Executări Penale din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, privind revocarea suspendării sub supraveghere a executării pedepsei de 2 ani închisoare, aplicată persoanei condamnate DZANASHVILI AMIRAN, prin sentinţa penală nr. 771/02.11.2017 a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 85/A/06.02.2020 a Curţii de Apel Bucureşti, Secţia I Penală. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, a fost decizia instanței. Și, cum nimeni nu a contestat hotărârea, aceasta a rămas definitivă, relatează Spynews.ro .
Amiran a fost trimis în judecată și, ulterior, condamnat, în dosarul lui Sile Cămătaru, care a fost acuzat că, alături de 47 de complici, ar fi plasat prostituate în hoteluri de lux din Capitală. Oamenii lui Sile Cămătaru ar fi adus prostituate la hoteluri, dar și în zona cazinourilor, pentru a atrage jucători. Grupul era implicat și în fapte de cămătărie în cazinouri, unul dintre acestea fiind deținut de către fostul iubit al Simonei Pătruleasa. Probele au fost furnizate cu ajutorul ofițerilor din Departamentul de Informații și Protecție Internă, iar în dosar au fost implicate aproximativ 100 de persoane.
În încercarea de a fenta pușcăria, Dzanashvili a sesizat Curtea Constituţională, susţinând că nu poate fi acuzat de proxenetism, atâta timp cât el nu a făcut decât să găzduiască în cazinoul său diferite persoane. „Excepția a fost ridicată de Dzanashvili Amiran (foto sus) și Denisa Elena Alexandru cu ocazia soluționării unei cauze penale având ca obiect tragerea la răspundere penală pentru săvârșirea unor infracțiuni de proxenetism.În motivarea excepției de neconstituționalitate autorii acesteia susțin, în esență, că dispozițiile art. 213 alin. (1) din Codul penal încalcă principiul legalității incriminării și a pedepsei, întrucât sintagma „înlesnirea practicării prostituției“ este lipsită de claritate și previzibilitate. Consideră că destinatarul normei de incriminare nu-și poate da seama dacă acțiunea sa intră sau nu sub incidența acesteia, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de proxenetism în modalitatea normativă a înlesnirii practicării prostituției, deoarece respectiva acțiune de înlesnire nu este caracterizată de elemente obiective clare”, se menţionează în hotărârea dată de CCR, hotărâre prin care, de altfel, s-a respins cererea milionarului. (facsimil jos)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...