Militari ruși care se antrenează pentru a fi trimiși în Ucraina se plimbă beți și hărțuiesc civili. „Spun că ne vor apăra"

Militari ruși care se antrenează pentru a fi trimiși în Ucraina se plimbă beți și hărțuiesc civili. „Spun că ne vor apăra"

Rusia este disperată să compenseze pierderile devastatoare de trupe din Ucraina și a început recent să antreneze noi batalioane de voluntari. Însă localnicii din regiunea în care aceștia își au baza militară, se plâng pe rețelele sociale că militarii se îmbată și îi hărțuiesc, potrivit Business Insider .

Până acum, 80.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți FOTO Shutterstock

Locuitorii din localitatea Mulino, (districtul Volodarski, Regiunea Nizhni Novgorod) cu peste 13.000 de locuitori, ​​s-au plâns pe rețelele sociale că trupele din Corpul 3 de Armată sunt des în stare de ebrietate și îi deranjează, conform unui raport Wall Street Journal.

Întregul sat suferă din cauza acestor voluntari”, a scris o femeie care s-a identificat drept Ksenia Glotova pe rețeaua rusă VK, se arată în raport.

"Se plimbă în grupuri și ne hărțuiesc. Altceva ar fi fost dacă se antrenau și rămâneau la baza lor. Dar se plimbă beți încă de la 11 dimineața."

Iekaterina Horoshavina, un utilizator, a spus că militarii se laudă că urmează să fie dislocați în Ucraina. Potrivit ei, aceștia „spun că ne vor apăra, dar pe baza a ceea ce am văzut nu vom dormi foarte liniștiți. "

Săptămâna trecută, președintele rus Vladimir Putin a ordonat ca armata Rusiei să se extindă cu 137.000 începând din 2023. Anunțul a venit la o zi după ce Ucraina a marcat șase luni de la începerea războiului pe teritoriul său.

Până acum Rusia s-a concentrat în primul rând pe obținerea de câștiguri în regiunea Donbas din estul Ucrainei, și pe deținerea teritoriului capturat în sud. Dar progresul a fost treptat, iar avansul Rusiei este efectiv blocat.

Pentagonul a spus recent că se estimează că până acum 80.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți în război, ceea ce este un număr uluitor în doar jumătate de an de lupte.

În timp ce Rusia încearcă să-și consolideze rândurile, Ucraina pare să lanseze o contraofensivă mult așteptată în sud.

Forțele armate ale Ucrainei au trecut prima linie de apărare a ocupanților în apropiere de Herson”, a declarat luni centrul de comunicații strategice al Ministerului Culturii și Politicii Informaționale al Ucrainei.

Ei (trupele ucrainene) cred că Ucraina are o șansă reală să-și recapete teritoriile ocupate, mai ales având în vedere utilizarea foarte reușită a armelor occidentale de către armata ucraineană”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…