Militari ruși din unitățile Flotei Mării Negre a refuzat să lupte „din motive de conștiință”

Militari ruși din unitățile Flotei Mării Negre a refuzat să lupte „din motive de conștiință”

Aproximativ 20 de militari cu contract din Brigada 126 de apărare de coastă a Flotei Mării Negre și-au scris demisia. Aceștia au invocat nerespectarea termenilor contractului. Comandanții le-au refuzat demisiile, scriu doi dintre militari sub pseudonimul „ Siren ” și „ 7 × 7 ”.

Navă aparținând Flotei ruse de la Marea Neagră. Foto: Arhiva Adevărul

Militarii au cerut finalizarea contractului în decembrie anul trecut. Acum sunt desfășurați într-una dintre fortărețele armatei ruse din regiunea Herson.

„Ei spun că sunt sătui, asta e tot. Pentru a te odihni trebuie să te rănești și să mergi la spital. Nu există alte opțiuni”, a explicat unul a explicat unul dintre militarii brigăzii într-o conversație cu Sirena despre decizia colegilor săi.

La scurt timp după ce militarii au depus demisiile, la unitățile lor au ajuns comandanți pe care, potrivit membrilor brigăzii, „nimeni nu i-a văzut în ochi timp de câteva luni”.

Comandamentul militar a refuzat să le accepte demisiile și i-a privat de permisii. Li s-a spus că acum „vor sta cu toții în tabăra militară tot timpul”, a spus sursa Sirena. În plus, toate pachetele lor au început să fie atent verificate și, probabil, au fost confiscate alimente și alcool, adăugat 7x7.

Se spune că alcoolul a format ulcere în cap, din cauza cărora ajung acolo gândurile rele”, a spus unul dintre militarii cu contract publicației. El a mai spus că membrii brigăzii au refuzat să lupte din cauza convingerilor lor, „din motive de conștiință”. Când tocmai începuse războiul, li s-a spus că au venit „să elibereze populația de naziști”. S-a dovedit că locuitorii Ucrainei nu vor acest lucru, spune interlocutorul publicației. Apoi au început să se îndoiască și ei de scopul pentru care luptă.

Armata rusă refuză periodic să lupte din cauza lipsei de pregătire, provizii sau arme necesare. Comandamentul militar îi trimite pe militarii care refuză la carcere special echipate, unde sunt bătuți și torturați. Sunt cunoscute cel puțin 13 astfel de locuri, toate fiind situate în Donbass. La sfârșitul lunii decembrie a anului trecut, Ministerul Apărării a decis să legalizeze închisorile secrete prin revigorarea carcerelor de teren.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...