Militarii Batalionului 202 Apărare CBRN 'General Gheorghe Teleman' au început dezinfectarea străzilor din Suceava

Militarii Batalionului 202 Apărare CBRN 'General Gheorghe Teleman' au început dezinfectarea străzilor din Suceava

Militarii Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) "General Gheorghe Teleman", din subordinea Diviziei 2 Infanterie "Getica", au efectuat, în noaptea de marţi spre miercuri, o acţiune de dezinfectare a străzilor din municipiul Suceava, se arată într-o postare pe contul de Facebook al Forţelor Terestre Române.

"Începând cu azi-noapte (marţi spre miercuri n.r.), chimiştii Batalionului 202 Apărare CBRN au demarat acţiunile pentru dezinfecţia căilor rutiere din Suceava. Din 3 aprilie, militarii Batalionului 202 Apărare CBRN (Intervenţie la Dezastre) 'General Gheorghe Teleman', din subordinea Diviziei 2 Infanterie Getica, au derulat acţiuni pentru decontaminarea şi dezinfectarea căilor rutiere şi a spaţiilor exterioare din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul Suceava. Misiunea lor, începând cu noaptea de 7/8 aprilie, s-a extins şi în alte zone din municipiul Suceava", precizează reprezentanţii Forţelor Terestre.

Un detaşament constituit din peste 70 de militari din Batalionul 202 Apărare CBRN operează 11 autospeciale de decontaminare a terenului şi personalului care utilizează o soluţie de dezinfectare pe bază de hipoclorit de sodiu.

"Sarcinile de dezinfectare necesită luarea unor măsuri de precauţie privind accesul persoanelor în zonele dezinfectate pentru o perioadă de timp de până la două ore, măsuri stabilite şi implementate de autorităţile locale sucevene", se mai arată în postarea Forţelor Terestre. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990