Militarii taiwanezi au tras focuri de avertizare către o dronă chinezească

Militarii taiwanezi au tras focuri de avertizare către o dronă chinezească

Reacția militarilor vine la scurt timp după ce președintele Taiwanului, Tsai Ing-wen, a ordonat armatei să ia „contramăsuri puternice” împotriva a ceea ce ea a numit „provocări” ale Chinei, informează Reuters.

Este pentru prima dată când au fost trase astfel de focuri de avertizare către un aparat de zbor chinezesc, în contextul unor tensiuni tot mai crescute dintre China și Taiwan, pe care Beijingul îl consideră propriul său teritoriu.

Militarii taiwanezi au ripostat după ce o dronă chinezească le-a încălcat teritoriul Foto: EPA

Taiwan-ul însă contestă ferm pretențiile de suveranitate ale Chinei.

După executarea focului de avertisment, drona s-a întors în China, scrie Digi24 . Taiwanul s-a plâns de multe ori că dronele chineze zboară în mod repetat foarte aproape de teritoriul lui.

China a început exerciții militare în jurul insulei după vizita lui Nancy Pelosi la Taipei.

Purtătorul de cuvânt al comandamentului apărării taiwanez, Chang Jung-shun, a declarat că focurile de avertizare au fost trase către o dronă care se apropiase de insula Erdan, anterior fiind folosite rachete de semnalizare. Drona a zburat apoi înapoi în China, a spus el. Nu a existat un răspuns imediat din partea Chinei cu privire la acest incident.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”