Ministerul Agriculturii a modificat Ordinul privind regulamentul de practicare a pescuitului recreativ

Ministerul Agriculturii a modificat Ordinul privind regulamentul de practicare a pescuitului recreativ

Ministerul Agriculturii a modificat Ordinul privind regulamentul de practicare a pescuitului recreativ în condiţii de siguranţă şi de limitare a efectelor pandemiei, fiind eliminate, printre altele, păstrarea distanţei de minimum 1,5 metri între pescarii recreativi şi evitarea oricărei forme de socializare cu alţi pescari recreativi.

"Pentru că s-au strecurat în vechea formă a ordinului, pentru că azi discutăm de un alt ordin care a plecat de la minister spre avizare la Ministerul Sănătăţii, am reformulat şi am scos câteva dintre articolele vechiului ordin. S-a scos obligativitatea ca administratorii să impună interzicerea socializării, apoi administratorii vor permite prezenţa vizitatorilor în perimetrul locului de pescuit. De asemenea, din obligaţiile pescarilor recreativi s-au scos acele articole care se refereau la evitarea socializării cu alţi pescari, purtarea măştilor până la momentul accesului în perimetrul locului de pescuit", a declarat, joi, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, într-o conferinţă de presă.

Acesta a subliniat că, de asemenea, s-a eliminat păstrarea distanţei de minim 1,5 metri între pescarii recreativi şi evitarea oricărei forme de socializare cu alţi pescari recreativi, participanţi în aceeaşi zonă de pescuit. "Aceasta este forma care a plecat azi-dimineaţă spre Ministerul Sănătăţii, unde sper ca cei de acolo să avizeze modificările pe care noi le-am făcut la acest ordin privind regulamentul de practicare a pescuitului recreativ", a subliniat Adrian Oros.

El a precizat că au fost scoase punctele e, f şi i din articolul I al ordinului care se referă la interzicerea consumului de alcool şi al grătarelor, la prezenţa vizitatorilor şi la intrarea în spaţiul amenajat să folosească un termometru non-contact. "Masca trebuie să o poarte doar atunci când vine cel de la administraţia piscicolă, când ia contact cu personalul, când se fac verificări", a explicat şeful MADR.

Ministrul Agriculturii a menţionat că în Ordin s-a păstrat obligativitatea ca pescarii să lase perimetrul de pescuit curat şi să respecte cu stricteţe regulamentul amenajării piscicole, urmând ca cei care gestionează amenajările piscicole să-şi stabilească prin regulament care sunt regulile în interior.

"Este un ordin comun al Ministerului Agriculturii şi al Ministerului Sănătăţii, care impune nişte reguli, nişte rigori tocmai pentru a limita răspândirea pandemiei şi că a fost făcut cu consultarea administratorilor amenajărilor piscicole", a mai spus Adrian Oros.

Conform ordinului iniţial publicat în Monitorul Oficial în data de 2 iunie, pescarii trebuiau să păstreze o distanţă de 10 metri între ei, nu aveau voie să socializeze, să facă grătar sau să consume băuturi alcoolice, iar intrarea pe baltă se făcea prin triaj epidemiologic.

Printre regulile trecute în ordinul pentru practicarea pescuitului recreativ se regăsea şi asigurarea de măşti de protecţie şi substanţe dezinfectante pentru mâini şi echipamentul de pescuit şi obligativitatea purtării măştii până la locul de pescuit.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 De citit!

3 Le dă bine Lăzăroiu, din când în când...

4 Așa arată o gură care tocmai a primit o sinecură...

5 Așa o fi?