Ministerul Apărării va demara, în 2018, procedurile de achiziție a patru corvete multifuncționale, a anunțat Mihai Fifor

Ministerul Apărării Naționale va demara, în 2018, procedurile de achiziție a patru corvete multifuncționale, a anunțat, joi seară, ministrul Mihai Fifor.

Potrivit acestuia, o mare parte din bugetul de investiții de care Ministerul Apărării Naționale va dispune anul viitor va fi utilizată pentru dotarea marinei militare.

"Eu am decretat că anul 2018 este anul Marinei militare românești. Dacă până acum ne-am apropiat foarte mult de forțele aeriene ... și avem în dotare F16 și continuăm înzestrarea cu încă 36 de aparate F16 pentru forțele aeriene. Dacă Patriot se leagă foarte mult de apărarea antiaeriană, TAB-urile de forțele terestre, ei bine, ne uităm cu mare drag către marina militară și anul viitor demarăm programul Corvete multifuncționale, pe care îl avem tot ca program major de înzestrare", a afirmat Fifor, la Antena 3.

Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, a spus că toate cele patru nave militare ar urma să fie produse într-un șantier naval din România, aceasta fiind una dintre condițiile de participare la licitație.

"Dacă această procedură competitivă merge așa cum trebuie, fără niciun fel de hopuri, fără contestații, putem avea în doi ani prima corvetă. Noi vom face o procedură competitivă. Ne dorim ca această corvetă să fie produsă în România și va fi una dintre condițiile acestui dialog competitiv ca această corvetă să fie produsă într-un șantier naval românesc", a adăugat Fifor, subliniind că "foarte multe companii mari se arată deja interesate de această procedură".

Totodată, el a anunțat că în 2018 vor fi alocate fonduri pentru modernizarea fregatelor "Regele Ferdinand" și "Regina Maria", dar și pentru înzestrarea acestora cu echipamentele de luptă necesare.

"Noi avem nevoie de o armată foarte bine înzestrată, o armată performantă, pentru că, să nu uităm, România este țară membră a NATO și în momentul în care am ales să devenim parteneri NATO ne-am asumat și niște obligații. Una dintre aceste obligații este dotarea și înzestrarea Armatei Române. Nu poți face performanță plecând fără ce îți trebuie în teatrele de operații", a mai spus Mihai Fifor.

AGERPRES/(A — autor: Cristian Lupașcu, editor: Nona Jalbă, editor online: Adrian Dădârlat)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

4 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

5 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…