Ministerul de Interne şi Agenţia Vamală din Bulgaria, autorizate să informeze Parchetul European cu privire la procedurile penale

Ministerul de Interne şi Agenţia Vamală din Bulgaria, autorizate să informeze Parchetul European cu privire la procedurile penale

Ministerul de Interne şi Agenţia Vamală din Bulgaria au fost autorizate să informeze Parchetul European (EPPO) cu privire la procedurile penale, astfel încât acesta să poată decide dacă să demareze propria anchetă, a informat vineri Ministerul Justiţiei de la Sofia. Până acum, doar Parchetul Suprem de Casaţie (SPOC) putea face acest lucru, precizează BTA.

După notificare, EPPO va putea interacţiona direct cu autorităţile de aplicare a legii şi vamale, fără ca acest lucru să mai fie nevoie să treacă prin SPOC. Acest lucru a fost solicitat de procurorul-şef european, Laura Kovesi, cu scopul de a spori cooperarea şi eficienţa investigaţiilor, a precizat Ministerul bulgar al Justiţiei.

Ministerul de Interne şi Agenţia Vamală vor funcţiona, de asemenea, ca unităţi care redirecţionează alertele primite de autorităţile naţionale către biroul central al EPPO din Luxemburg, în cazul în care autorităţile naţionale aleg acest canal de comunicare.

Cercul instituţiilor care pot transmite alerte către EPPO a fost extins pentru a include toate autorităţile bulgare care au primit, în cadrul activităţii lor, informaţii privind o infracţiune care intră în competenţa EPPO.

Ministerul Justiţiei a declarat că va continua să lucreze în mod activ la facilitarea procesului de transmitere a alertelor, reamintind că toţi cetăţenii pot transmite alerte. Informaţii detaliate şi formularele relevante pot fi găsite la adresa https://www.eppo.europa.eu/bg/signal-za-prestplenie-do-evropeyskata-prokuratura . AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /