Ministerul Economiei propune ca Horezu să devină staţiune turistică de interes naţional,iar Brezoi şi Uricani,staţiuni de interes local

Ministerul Economiei propune ca Horezu să devină staţiune turistică de interes naţional,iar Brezoi şi Uricani,staţiuni de interes local

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) propune, printr-un proiect de Hotărâre de Guvern publicat pe site-ul propriu, atestarea oraşului Horezu ca staţiune turistică de interes naţional şi a oraşelor Brezoi şi Uricani ca staţiuni turistice de interes local, conform unui comunicat remis, marţi, AGERPRES.

"Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) a publicat pe site-ul instituţional, la secţiunea Transparenţă Decizională , proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru aprobarea atestării unor localităţi ca staţiuni turistice de interes naţional, respectiv local, şi pentru modificarea anexei nr. 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice. Prin intermediul proiectului de act normativ, se propune promovarea oraşului Horezu (judeţul Vâlcea), de la staţiune turistică de interes local, aşa cum este atestat în prezent, la staţiune turistică de interes naţional. Iniţiativa vizează şi alte două oraşe, respectiv Brezoi (judeţul Vâlcea) şi Uricani (judeţul Hunedoara), care ar putea beneficia de statutul de staţiuni turistice de interes local", se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, propunerile au fost validate ca urmare a unor vizite în teren, efectuate de specialiştii din cadrul MEAT, la solicitarea autorităţilor administraţiei publice locale, fiind îndeplinite criteriile minime obligatorii pentru atestarea celor trei oraşe ca staţiuni turistice, după caz, de interes naţional şi interes local.

În acest moment, România are 52 de staţiuni turistice de interes naţional şi alte 95 de interes local. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...