Ministerul Educaţiei: 16.120 de unităţi de învăţământ vor funcţiona de luni cu prezenţă fizică

Ministerul Educaţiei: 16.120 de unităţi de învăţământ vor funcţiona de luni cu prezenţă fizică

Ministerul Educaţiei a anunţat, vineri, că 16.120 de unităţi de învăţământ vor funcţiona săptămâna viitoare cu prezenţă fizică.

"Începând cu data de luni, 22 noiembrie 2021, 16.120 de unităţi de învăţământ (cu personalitate juridică şi structuri arondate) din totalul celor 17.912 existente la nivel naţional, inclusiv unităţile conexe, vor funcţiona cu prezenţă fizică. Numărul total de elevi/preşcolari din aceste unităţi este de peste 2.600.000", se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei.

Conform sursei citate, alte 1.792 de unităţi de învăţământ vor continua cursurile în sistem online.

Ministerul Educaţiei precizează că lista unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică şi structuri arondate, incluzând ratele aferente de vaccinare ale personalului şi modul de funcţionare, poate fi consultată pe site-ul instituţiei, la adresa https://www.edu.ro/sites/default/files/Situatie%20scoli%2019_11_2021.pdf .

Ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii prin care se aprobă, începând de luni, permiterea prezenţei fizice la activităţile didactice în unităţile de învăţământ preuniversitar din localităţile în care rata de incidenţă este sub 3/1000, independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învăţământ, a fost publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit modificărilor incluse în Ordinul ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii, interimar, nr. 5.338/2.015/2021, consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar emit decizia privind reluarea cursurilor cu prezenţă fizică prin raportare la rata de incidenţă, publicată pe site-ul Ministerului Educaţiei, cu informarea inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB. AGERPRES / (AS - autor: George Onea, editor: Marius Frăţilă, editor online: Andreea Preda)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…