Ministerul Energiei a cerut Hidroelectrica să distribuie dividende suplimentare de 655 de milioane de lei

Ministerul Energiei a cerut Hidroelectrica să distribuie dividende suplimentare de 655 de milioane de lei

Ministerul Energiei a cerut Hidroelectrica acordarea de dividende suplimentare în valoare de 655 de milioane de lei către cei doi acționari, au declarat, miercuri, pentru AGERPRES, surse apropiate situației.

Ministerul Energiei deține 80% din acțiunile producătorului de energie, iar Fondul Proprietatea are o participație de 20%.

Guvernul a solicitat tuturor companiilor de stat să vireze la buget în avans, sub formă de dividende, sumele neangajate în proiecte, a declarat, marți, premierul Mihai Tudose.

"Dividendele, în mod cert, se dau acționarilor. Deci nu le-a jefuit nimeni, nu le-a luat nimeni ceea ce nu avea dreptul. Le-am luat acum pentru că acum ne trebuiau. Vrem să începem niște proiecte foarte mari. V-am dat un exemplu, Brașov — Ploiești (tronson de autostradă — n.r.). Se face pe bani naționali și trebuie să demonstrăm că avem banii, măcar de început, ca Banca Mondială să fie partener", a spus Tudose.

Ministerul Energiei a mai cerut până acum 750 de milioane de lei de la Romgaz și 85 de milioane de lei de la Conpet, sub formă de dividende suplimentare.

Totodată, Ministerul Economiei a solicitat 171 milioane lei de la Transgaz și 170,7 milioane de lei de la Transelectrica.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nou amantlâc în alcovul Bucureștiului? / Întâlnire amoroasă între o „fostă” și un „actual”

2 Așa o fi?

3 Doliu printre „valori” / A murit „regele maneliștilor”

4 Umilitor! / Arthur, cel mai mare urs din România, a fost împușcat de un prinț austriac într-o arie protejată din…

5 De citit, de știut