Ministerul Finanţelor a împrumutat, vineri, 5 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi

Ministerul Finanţelor a împrumutat, vineri, 5 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi

Ministerul Finanţelor a atras, vineri, 5 de milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitaţia de joi, când a împrumutat 242,2 milioane de lei, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark, la un randament mediu de 6,99% pe an, potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Valoarea nominală a emisiunii suplimentare a fost de 45 de milioane de lei, ofertele transmise de bănci însumând 5 milioane de lei.

Ministerul Finanţelor (MF) a planificat, în luna mai 2022, împrumuturi de la băncile comerciale de 2,4 miliarde de lei, din care 200 de milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount şi 2,2 miliarde de lei prin opt emisiuni de obligaţiuni de stat.

La acestea se poate adăuga suma de 330 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.

Suma totală, de 2,73 miliarde de lei, este cu 675 milioane lei sub cea de 3,405 miliarde de lei programată în luna aprilie şi va fi destinată refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...