Ministerul Justiţiei a declanşat procedura de selecţie a candidaţilor desemnaţi în numele României pentru funcţia de procuror european

Ministerul Justiţiei a declanşat procedura de selecţie a candidaţilor desemnaţi în numele României pentru funcţia de procuror european

Ministerul Justiţiei a anunţat vineri că a declanşat procedura de selecţie a candidaţilor desemnaţi în numele României pentru funcţia de procuror european.

"În temeiul dispoziţiilor din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 8 /2019 privind unele măsuri pentru aplicarea Regulamentului (UE) 2017/1939 al Consiliului din 12 octombrie 2017 de punere în aplicare a unei forme de cooperare consolidată în ceea ce priveşte instituirea Parchetului European (EPPO), (...) Ministerul Justiţiei lansează procedura de selecţie a candidaţilor desemnaţi în numele României pentru funcţia de procuror european", se arată în anunţul publicat pe pagina de internet a instituţiei.

Potrivit MJ, poate fi desemnată candidat în numele României pentru funcţia de procuror european persoana care este cetăţean român, cu domiciliul în România, este procuror sau judecător cu o vechime în funcţia de judecător sau procuror de minimum 15 ani, este procuror cu grad profesional de Parchet de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau judecător cu grad profesional de curte de apel, are experienţă practică relevantă în sistemul judiciar românesc, cunoaşte la un nivel tehnic avansat limba engleză sau franceză (cunoaşterea la nivel avansat a unei a doua limbi de circulaţie internaţională reprezintă un avantaj).

Candidaţii pot depune dosarele până la data de 14 martie, ora 17,30, la sediul Ministerului Justiţiei - Direcţia Resurse Umane, din strada Apolodor, numărul 17, sector 5, Bucureşti, etajul 2, camera 6, în format de hârtie şi electronic (CD), prin poştă sau servicii de curierat sau la adresa de e-mail dru@just.ro, cu confirmare de primire, informează sursa citată.

"Dosarul de candidatură va cuprinde o scrisoare de candidatură în limba română şi limbile engleză sau franceză, un curriculum vitae european în limba română şi limbile engleză sau franceză, dovada îndeplinirii condiţiilor de vechime prevăzute de lege, precum şi dovada gradului profesional deţinut, copii ale oricăror înscrisuri pe care candidaţii le apreciază ca relevante pentru a atesta experienţa practică a acestora în sistemul judiciar românesc", se menţionează în anunţ.

Potrivit calendarului, interviul va avea loc în perioada 18 - 22 martie, la sediul Ministerului Justiţiei şi va fi transmis în direct, audio-video, pe pagina de internet a instituţiei, urmând ca interviul să aibă o durată de maximum 45 de minute/candidat.

În urma susţinerii interviului, arată MJ, comisia selectează trei candidaţi, care vor fi incluşi în lista cu trei candidaturi pe care ministrul justiţiei o va înainta Consiliului Uniunii Europene. AGERPRES


populare
astăzi

1 Adevărații șefi ai României, la ei e cheia...

2 O informație care dă de gândit...

3 VIDEO „Taci dracu' din gură, ești altă generație, nu vă suport” / Claudiu Bleonț și-a umilit fetița pe scenă

4 VIDEO Nicușor Dan a luat-o razna? Serie de gafe la dezbaterea de la TVR

5 Aceste lucruri se petrec în „curata” Germanie... La Amsterdam, unde abia poți respira pe anumite străzi din cauza „ierbii”, cum o fi?