Ministerul Justitiei: Proiectul de modificare a legilor Justiției, discutat de Toader cu ambasadorul Germaniei în România

Ministerul Justitiei: Proiectul de modificare a legilor Justiției, discutat de Toader cu ambasadorul Germaniei în România

Proiectul de modificare a legilor Justiției s-a aflat printre temele discutate de ministrul Justiției, Tudorel Toader, cu ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt.

Potrivit unui comunicat al MJ transmis joi AGERPRES, miercuri, ministrul Tudorel Toader și secretarul de stat Marieta Safta au primit vizita ambasadorului Germaniei în România, Cord Meier-Klodt, însoțit de Matthias Mau, consilier pe teme juridice în cadrul ambasadei.

"Discuțiile au vizat proiectul legii de modificare și completare a Legilor justiției, respectiv Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciară și Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii", se precizează în comunicat.

Cu această ocazie, arată sursa citată, ministrul Justiției a arătat faptul că procedura de numire în funcțiile de conducere la Ministerul Public va fi supusă unui aviz al Comisiei de la Veneția. Cu referire la Inspecția Judiciară, a subliniat din nou necesitatea consolidării independenței acesteia, inclusiv prin organizarea acestei instituții în mod autonom, atât față de Consiliul Superior al Magistraturii, cât și față de Ministerul Justiției.

Totodată, precizează MJ, partea română a subliniat strânsa legătură cu Comisia Europeană, urmând să aibă loc o întrevedere la nivel înalt cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, după finalizarea, de către Ministerul Justiției, a proiectului de lege pentru modificarea și completarea Legilor Justiției.

"Ambasadorul Meier-Klodt a reiterat interesul comun ca România să îndeplinească, cât de curând posibil, recomandările remanente din raportul MCV al Comisiei Europene din ianuarie 2017. În acest context, ambasadorul a subliniat importanța majoră a garantării independenței justiției, cea care a contribuit, în mare măsură, la clădirea încrederii partenerilor străini în consolidarea statului de drept în România", precizează MJ.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ești o incompetentă și o dobitoacă, fă nenorocito!” / Doctorița Andreea Moldovan, agresată de masturbatoa…

2 Culisele demiterii lui Voiculescu / Barna a rămas bujbe!Variantele luate în calcul de USR-PLUS

3 Așa o fi?

4 Cine sunt cei 19 membri ai misteriosului Grup de Comunicare Strategică / 12 dintre ei au grade militare

5 Gunoaiele României / Azi, Radu Cristescu, escrocul patentat care tinde să devină portavocea PSD