Ministerul Muncii: Buget de 5 milioane de lei pentru ajutoare de urgenţă acordate celor afectaţi de inundaţii

Ministerul Muncii: Buget de 5 milioane de lei pentru ajutoare de urgenţă acordate celor afectaţi de inundaţii

Familiile sau persoanele afectate de inundaţiile produse pe parcursul anului 2019 vor primi ajutoare de urgenţă în valoare totală de 5 milioane de lei, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale (MMJS), transmis luni AGERPRES.

Ajutoarele de urgenţă, aprobate luni de Guvern, printr-o Hotărâre, se vor acorda din fondurile prevăzute cu această destinaţie în bugetul MMJS, astfel: câte 3.000 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror bunuri de folosinţă îndelungată au fost afectate în proporţie de peste 90%; câte 2.000 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror bunuri de folosinţă îndelungată au fost afectate în proporţie cuprinsă între 50% şi 90% inclusiv; câte 1.500 de lei pentru familiile şi persoanele singure ale căror bunuri de folosinţă îndelungată au fost afectate în proporţie de până la 50% exclusiv.

De asemenea, în cazul în care, în urma inundaţiilor, alunecărilor de teren şi fenomenelor meteorologice deosebite se înregistrează pierderi de vieţi omeneşti, familia persoanei/persoanelor decedate beneficiază suplimentar de suma de 5.000 lei.

Potrivit sursei citate, ajutoarele de urgenţă nominale se aprobă prin Notă a ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, pe baza borderourilor agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială, cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, borderourile fiind avizate de primarii localităţilor afectate şi de prefecţi.

În ceea ce priveşte normele de acordare a ajutoarelor de urgenţă, ministerul de resort menţionează că acestea au fost simplificate. Astfel, familiile sau persoanele afectate nu mai trebuie să completeze cereri, iar efectuarea anchetelor sociale a fost eliminată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina