Ministerul rus al Apărării a publicat un videoclip cu primul tanc Leopard capturat VIDEO

Ministerul rus al Apărării a publicat un videoclip cu primul tanc Leopard capturat VIDEO

Tancul este acum într-un atelier de reparații al armatei ruse, unde este studiat de specialiști.

Foto: Profimedia

Ministerul rus al Apărării a arătat un videoclip cu transportul unui tanc Leopard de fabricație germană, care a fost capturat lângă Avdiivka de către personalul militar al Districtului Militar Central.

După cum a relatat comandantul plutonului de reparații cu indicativul Pero, acest vehicul a călcat pe o mină și a pierdut o șenilă, după care echipajul a abandonat tancul.

Pero a remarcat că masa tancului era de 65 de tone.

Acum mașina este într-un atelier de reparații al armatei ruse.

Militarul rus a explicat care sunt principalele slăbiciuni ale tancului Leopard 2, din punctul său de vedere: „Incapacitatea acestuia de a fi reparat pe teren și automatizarea excesivă sunt principalele dezavantaje ale unui tanc german Leopard 2A5.”

Comandantul plutonului de reparații a mai spus că „După părerea mea, principalul dezavantaj al acestui tanc este acela de a oferi componentelor electronice, pieselor electronice, mai multe oportunități de control decât oamenilor”, a explicat comandantul plutonului de reparații. Potrivit acestuia, dacă părțile electronicele sunt deteriorate în luptă, în prima linie, atunci tancul nu poate fi reparat imediat.

El a mai spus că tancul a primit mai multe lovituri cu drone, care au lovit părți electronice neesențiale. După de va fi reparat de către ruși el ar putea fi folosit în luptă împotriva armatei ucrainiene.

Militarul a mai spus că în atelierul de reparații au mai ajuns și vehicule blindate Marder și Bradley, furnizate Ucrainei, de către Occident.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte!

2 Așa o fi?

3 Un oficial al Pentagonului relatează despre o întâlnire fascinantă de șapte minute cu un OZN gigantic și „strălucitor”

4 Ce se întâmplă în Crimeea? / Rusia a juns să apeleze la „Prometeu”

5 VIDEO Șefa de pluton de la Patriot are 25 de ani!