Ministerul Sănătăţii: 1.131 de paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19 în toată ţara; 990 sunt ocupate

Ministerul Sănătăţii: 1.131 de paturi ATI destinate pacienţilor COVID-19 în toată ţara; 990 sunt ocupate

Ministerul Sănătăţii informează marţi că, în prezent, la nivel naţional, există 1.131 de paturi ATI destinate pacienţilor cu COVID-19.

Potrivit ministerului, 990 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii ţări.

În Bucureşti sunt avizate de Direcţia de Sănătate Publică 239 de paturi de ATI pentru pacienţii COVID-19.

La nivel naţional sunt libere 16 paturi ATI pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, şi anume trei în judeţul Constanţa, două în Braşov şi câte unul în Bihor, Buzău, Dolj, Hunedoara şi Sibiu. În Bucureşti, sunt şase paturi libere la acest moment, precizează Ministerul Sănătăţii.

"Se lucrează pentru operaţionalizarea şi asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menţionăm faptul că în procesul de operaţionalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiţii medicale şi care sunt şi confirmate cu SARS-CoV-2, pentru că în aceste cazuri respectivii pacienţi prezintă afecţiuni grave ce pot constitui comorbidităţi şi sunt expuşi unui risc mult mai mare", arată Ministerul Sănătăţii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina