Ministerul Sănătăţii: 6.639 flacoane de Remdesivir - repartizate spitalelor în ultimele două zile

Ministerul Sănătăţii: 6.639 flacoane de Remdesivir - repartizate spitalelor în ultimele două zile

Ministerul Sănătăţii a repartizat, în ultimele două zile, 6.639 de flacoane de Remdesivir în 69 de unităţi medicale care tratează pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, în stadii medii de boală.

Remdesivir a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, acesta primind o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, Ministerul Sănătăţii a încheiat un nou contract pentru achiziţia unui număr de 1.470 flacoane de Tocilizumab de 400 mg.

Tocilizumab este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei ("furtună de citokine"), precizează ministerul.

Medicamentele vor fi ridicate de către Direcţiile de sănătate publică de la Compania UNIFARM SA, în vederea distribuţiei către spitale, în condiţiile procedurilor existente. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Ce se întâmplă în China?

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990