Ministerul Sănătăţii a cerut spitalelor să reactiveze planurile pentru COVID-19

Ministerul Sănătăţii a cerut spitalelor să reactiveze planurile pentru COVID-19

O adresă trimisă în această dimineaţă managerilor de spitale de către Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti arată o creştere alarmantă a numărului de cazuri, context în care managerii sunt rugaţi să reactiveze planurile de rezilienţă pentru COVID-19. Acest lucru înseamnă că spitalele care au renunţat la circuitele pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV2 trebuie să le refacă, potrivit Digi 24

Luni este aşteptată o nouă raportare săptămânală a situaţiei COVID, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii a decis în urmă cu circa o lună ca raporările să nu mai fie făcute zilnic.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmat săptămâna trecută faptul că România trece printr-un moment de creştere rapidă a cazurilor de coronavirus, dar că asta nu pune probleme asupra sistemului de sănătate. De altfel, toate ţările se confruntă cu tendinţe de creşte. Ministrul a declarat că această creştere a infectărilor este cauzată de subvarianta BA5, care este contagioasă şi afectează şi persoanele vaccinate, şi pe cele trecute prin boală.

Rafila a estimat că la începutul lunii august s-ar putea ajunge la 10.000 de cazuri de infectare cu coronavirus pe zi, acesta fiind scenariul pesimist.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria