Ministerul Sănătății: Inspecția Sanitară a suspendat activitatea secției exterioare de dermatologie a Spitalului Județean de Urgență Alexandria

Inspecția Sanitară a suspendat activitatea secției de dermatologie - venerice, secție exterioară a Spitalului Județean de Urgență Alexandria, precum și activitatea spălătoriei de la Spitalul Municipal Turnu Măgurele.

Potrivit unui comunicat de presă remis marți AGERPRES de Ministerul Sănătății, Inspecția Sanitară a suspendat activitatea secției de dermatologie — venerice, secție exterioară Spitalului Județean de Urgență Alexandria. Decizia a fost luată de inspectori pentru că unitatea nu a respectat planul de conformare cu termen de șase luni impus la controlul anterior. Unitatea ar fi trebuit să facă o reamenajare și igienizare generală, în special să repare grupurile sanitare și băile, cu refacerea totală a sistemului de scurgere și canalizare. De asemenea, ar fi trebuit să doteze secția cu mobilier.

Ministerul Sănătății menționează că, fiind vorba de o secție exterioară, pacienții vor fi tratați în clădirea principală a Spitalului Județean de Urgență Alexandria.

"La același spital, inspectorii au constatat și alte nereguli. La Secția ATI s-a constatat că depozitarea materialelor și ustensilelor pentru curățenie se face în grupurile sanitare, nu în spații separate, ploștile se spală în grupul sanitar pentru pacienții din salonul septic, pentru că încăperea unde ar trebui să se întâmple nu are chiuvetă, plafonul din salonul septic și din blocul operator este deteriorat, finisajele pereților din dreptul celor două saloane sunt deteriorate, vopseaua este exfoliată, iar această stare nu permite curățarea și dezinfectarea adecvată. Termenul de rezolvare impus este de 15 zile. Inspectorii au aplicat amenzi de 5.000 de lei", se mai arată în comunicat.

Tot la Spitalul Județean de Urgență Alexandria s-a constatat că la Secția de Oncologie nu se respectă numărul de paturi în saloane, normele privind grupurile sanitare și cubajul de aer/pacient, iar la secția exterioară Boli infecțioase — contagioase stația de epurare a apelor uzate este neconformă, sistemul de clorinare este o instalație neomologată, nu s-a efectuat clorinarea de aproximativ șase luni, spațiul de depozitare a lenjeriei murdare are finisajele deteriorate, pereți crăpați, tencuiala deteriorată.

Potrivit comunicatului, la Spitalul Municipal Turnu Măgurele Inspecția Sanitară a suspendat activitatea spălătoriei, motivul fiind nerespectarea programului de conformare care avea termen data de 1 mai 2016. Spațiul necesită lucrări de reparații și igienizare totală, are faianța căzută, pereți crăpați, pavimentul și plafonul crăpate și deteriorate iar activitatea se suspendă până la remedierea deficiențelor.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ / Guvernul PSD, RUȘINEA Europei, a încercat să ÎNȘELE Comisia Europeană și să deconteze din fonduri UE pr…

2 VIDEO / Asta e MAFIE! Augustin Zegrean, avertisment GRAV: CCR s-ar putea să nu valideze alegerile prezidențiale!…

3 Rareș Bogdan o calcă-n picioare pe „Proasta Pământului” după minciuna despre fabrica Volkswagen!

4 Dăncilă poate lua între 8 și 18 ani de pușcărie după denunțul lui Dragnea!

5 CULISE / Cine e baronul PSD care a ordonat anularea zborurilor TAROM în ziua moţiunii. DNA începe audierile

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

12 metode delicioase de a găti un ou