Ministerul Sănătății: Nu au mai fost transferați copii de la unități sanitare din Argeș în ultimele 36 de ore

Ministerul Sănătății: Nu au mai fost transferați copii de la unități sanitare din Argeș în ultimele 36 de ore

La Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Marie Curie" nu s-au înregistrat, în ultimele 36 de ore, cazuri noi de copii transferați de la unități sanitare din județul Argeș cu boală diareică acută complicată.

Potrivit unui comunicat de presă al MS remis vineri AGERPRES, în prezent, la unitatea sanitară se află internați 11 copii, cu vârste cuprinse între cinci luni și trei ani, transferați de la Spitalul de Pediatrie din Pitești în ultimele zile.

La majoritatea, starea de sănătate s-a ameliorat, opt dintre ei fiind încă dializați peritoneal, iar unul necesitând asistență respiratorie.

"Ministerul Sănătății monitorizează atent evoluția stării de sănătate a copiilor cu boala diareică acută complicată din județul Argeș. MS și-a concentrat eforturile pentru depistarea cauzelor care au dus la aceste îmbolnăviri și va comunica rezultatele anchetei epidemiologice în cel mai scurt timp. În funcție de rezultatele analizei investigațiilor întreprinse și de recomandările echipei de control și a Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, Ministerul Sănătății va lua măsurile care se impun", precizează sursa citată.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…