Ministerul Sănătății: Pacientul transferat pe 27 august la un spital din Sofia a decedat în data de 12 septembrie

Ministerul Sănătății: Pacientul transferat pe 27 august la un spital din Sofia a decedat în data de 12 septembrie

Ministerul Sănătății informează că pacientul transferat în data de 27 august la un spital din Sofia, Bulgaria, a decedat în data de 12 septembrie. Secția consulară de la Sofia a informat familia, iar Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea Ministerul Sănătății, a asigurat repatrierea trupului neînsuflețit, se arată într-o informare a Ministerului Sănătății.

 

'Tragicul eveniment este un aspect care ține de viața privată a familiei. În perioada în care pacientul a fost internat la Sofia, Ministerul Sănătății s-a asigurat că pacientul are parte de cele mai bune îngrijiri. Reprezentanții ministerului au fost în legătură cu autoritățile bulgare, iar cei ai Ministerului Afacerilor Externe român din țara vecină au vizitat în mod regulat pacientul', arată ministerul Sănătății.

Conform datelor medicale de la Spitalul Universitar de Urgență din București, la momentul transferului pacientul avea arsuri de gradul II și III pe 60 la sută din suprafața corpului. Aceste arsuri, precum și vârsta înaintată, au avut un impact major asupra șanselor sale de supraviețuire.

O butelie a explodat pe 27 august într-un apartament situat pe strada Perșani din sectorul 4 al Capitalei , doi oameni suferind arsuri. Una dintre persoanele rănite a fost transferată cu un avion SMURD din cadrul Ministerului Afacerilor Interne la Sofia, în Bulgaria .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”