Ministerul Sănătății: Pacientul transferat pe 27 august la un spital din Sofia a decedat în data de 12 septembrie

Ministerul Sănătății: Pacientul transferat pe 27 august la un spital din Sofia a decedat în data de 12 septembrie

Ministerul Sănătății informează că pacientul transferat în data de 27 august la un spital din Sofia, Bulgaria, a decedat în data de 12 septembrie. Secția consulară de la Sofia a informat familia, iar Ministerul Afacerilor Externe, la solicitarea Ministerul Sănătății, a asigurat repatrierea trupului neînsuflețit, se arată într-o informare a Ministerului Sănătății.

 

'Tragicul eveniment este un aspect care ține de viața privată a familiei. În perioada în care pacientul a fost internat la Sofia, Ministerul Sănătății s-a asigurat că pacientul are parte de cele mai bune îngrijiri. Reprezentanții ministerului au fost în legătură cu autoritățile bulgare, iar cei ai Ministerului Afacerilor Externe român din țara vecină au vizitat în mod regulat pacientul', arată ministerul Sănătății.

Conform datelor medicale de la Spitalul Universitar de Urgență din București, la momentul transferului pacientul avea arsuri de gradul II și III pe 60 la sută din suprafața corpului. Aceste arsuri, precum și vârsta înaintată, au avut un impact major asupra șanselor sale de supraviețuire.

O butelie a explodat pe 27 august într-un apartament situat pe strada Perșani din sectorul 4 al Capitalei , doi oameni suferind arsuri. Una dintre persoanele rănite a fost transferată cu un avion SMURD din cadrul Ministerului Afacerilor Interne la Sofia, în Bulgaria .

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură sub centură pentru Putin de la aliatul său, Lukașenko

2 Şeful spionajului militar ucrainean: Eliberarea peninsulei Crimeea va începe în primăvara anului viitor. Nu există altă opțiune

3 VIDEO „Niciodată în viața mea nu am văzut oameni treji în taberele de instrucție militară” - Un general în retragere, despre imaginile cu ruși beți cr…

4 VIDEO Explozii puternice în Crimeea, la o bază aeriană rusească. Rușii spun că un avion ar fi derapat și a luat foc

5 Cele trei nume luate în considerare de PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează