Ministerul Sănătăţii: Vaccinul anti-HPV este disponibil la medicii de familie şi la Direcţiile de Sănătate Publică

Ministerul Sănătăţii: Vaccinul anti-HPV este disponibil la medicii de familie şi la Direcţiile de Sănătate Publică

Vaccinul anti-HPV este disponibil la medicii de familie şi la Direcţiile de Sănătate Publică, precizează, miercuri, Ministerul Sănătăţii. Potrivit instituției în perioada 1 ianuarie – 31 iulie, au fost înregistrate la cabinetele medicilor de familie peste 30.000 solicitări de vaccinare.

Vaccinarea împotriva HPV este gratuită FOTO Shutterstock

„La data de 30 iunie 2022 erau disponibile în cabinetele medicilor de familie și în stocul direcțiilor de sănătate publică 56.841 doze. În primele 6 luni ale acestui an, au fost utilizate 52.066 de doze de vaccin împotriva HPV, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătății”, transmite MS.

Instituţia precizează de asemenea că pentru imunizarea persoanelor de până la 14 ani sunt necesare două doze, iar pentru cele ce depășesc această vârstă câte trei doze.

Vaccinarea împotriva HPV este gratuită și se realizează în cabinetele medicilor de familie, la fetele cu vârste cuprinse între 11 și 18 ani, pe baza solicitărilor depuse. Cererile sunt centralizate în ordinea cronologică a datei de înregistrare, iar trimestrial se solicită direcţiei de sănătate publică teritoriale numărul de doze de vaccin necesare pentru imunizare.

Potrivit Ministerul Sănătății, în perioada 1 ianuarie 2022 – 31 iulie 2022, au fost înregistrate la cabinetele medicilor de familie un număr de 30.201 solicitări de vaccinare (16.545 solicitări la vaccinarea anti HPV pentru fetele cu vârsta cuprinsă între 11 – 14 ani și 13.665 solicitări la vaccinarea anti HPV pentru fetele între 15-18 ani), conform Raportului privind vaccinarea anti – HPV realizat de către Institutul Național de Sănătate Publică – Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile.

„Vaccinarea anti-HPV este cea mai bună metodă de prevenire a cancerului de col uterin și Ministerul Sănătății încurajează părinții să solicite informații medicilor de familie și celor de specialitate cu privire la beneficiile acestui tip de vaccinare”, mai transmite instituția.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…