Miniștrii USR PLUS își vor anunța în această seară demisia în bloc

Miniștrii USR PLUS își vor anunța în această seară demisia în bloc

Miniștri USR PLUS își vor anunța în această seară demisia în bloc în semn de protest față de premierul Florin Cîțu, au confirmat pentru G4Media.ro surse din partid. Varianta unei eventuale demisii în bloc a fost avansată și de un deputat USR PLUS într-o intervenție la Antena 3 înainte de ședința din această seară.

Și Radio Europa Liberă relatează că toți membrii Guvernului care fac parte din USR PLUS au intrat în ședința Biroului Politic Național cu mesajul neoficial că își vor prezenta demisia. Potrivit Europa Liberă, marele absent al întâlnirii decisive va fi Dacian Cioloș, care este plecat la Paris. De la ședință va lipsi și europarlamentarul Dragoș Tudorache. ”Absența celor doi nu este pe placul tuturor miniștrilor din USR PLUS”, mai relatează Europa Liberă.

Demisia în bloc a miniștrilor USR PLUS a fost vehiculată încă de la începutul crizei politice, care a debutat miercuri, după ce premierul Florin Cîțu l-a schimbat pe ministrul justiției, Stelian Ion. Demisia ar urma să aibă loc în contextul încercării liberalilor de a tergiversa dezbaterea și votarea moțiunii de cenzură până după congresul din 25 septembrie care ar urma să aleagă noua conducere PNL.

Prin aceste demisii, USR PLUS încearcă să-i convingă pe liberali să convoace o nouă ședință a conducerii parlamentului care să voteze calendarul moțiunii de cenzură, În ședința de luni nu s-a putut adopta acest calendar din lipsă de cvorum, după ce PSD a părăsit sala în care se ținea ședința birourilor permanente ale celor două camere.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Foarte interesante amănunte!

5 O „dihanie” HIMARS a spulberat baza grupării teroriste „Wagner” din regiunea Luhansk