Ministrul Apărării: Primul sistem Patriot va ajunge în România în a doua jumătate a anului 2019

Ministrul Apărării: Primul sistem Patriot va ajunge în România în a doua jumătate a anului 2019

Primul sistem Patriot va ajunge în România în a doua jumătate a anului 2019, urmând ca în 2020 să fie perfect operațional, a declarat sâmbătă, la Arad, ministrul Apărării, Mihai Fifor.

 El a subliniat că prin alocarea, în acest an, a 2% din PIB Apărării, din care 48% pentru înzestrare, România a arătat că își onorează angajamentele pe care le are ca țară membră NATO, dar și ca partener strategic al SUA.

"Săptămâna trecută am obținut aprobarea Parlamentului pentru achiziționarea primului sistem de rachete Patriot, iar miercuri urmează să semnăm scrisoarea de acceptare, practic contractul prin care Guvernul SUA vinde către Guvernul României sistemele de rachete. Discutăm de șapte sisteme, atât pentru Forțele Aeriene, cât și pentru Forțele Terestre, anul acesta urmând să achităm primul sistem. Totodată, în ședința de Guvern de miercuri sperăm să putem aproba proiectul de HG pentru programul de transportoare blindate 8x8 Pyranha, în parteneriat cu compania americană General Dynamics, transportoare care vor ajuta industria românească de apărare să fie relansată, pentru că, începând cu numărul 31, aceste transportoare vor fi produse la Uzina Mecanică București. Cu alte cuvinte, ne atingem obiectivele pe care ni le-am propus pentru anul acesta și ne pregătim pentru ca anul viitor să continuăm cu derularea celorlalte programe majore de înzestrare a Armatei", a afirmat Mihai Fifor.

Ministrul Apărării s-a aflat sâmbătă, la Arad, pentru a participa la ceremonia de predare — primire a comenzii Batalionului Mixt Româno-Ungar de Menținere a Păcii.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Banii din șpăgile lui Ponta sunt în Turcia / Dezvăluiri care-i vor înfiora chiar și pe procurori!

2 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…