Ministrul britanic al sănătăţii stârneşte furie îndemnând populaţia să nu se 'ferească' de coronavirus

Ministrul britanic al sănătăţii stârneşte furie îndemnând populaţia să nu se 'ferească' de coronavirus

Ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, a fost acuzat duminică de a fi insultat victimele coronavirusului, după ce a îndemnat oamenii să se vaccineze împotriva COVID-19 şi "să înveţe să trăiască cu acest virus, în loc să se ferească de el", informează Reuters.

Javid, care l-a înlocuit pe Matt Hancock în funcţia de ministru al sănătăţii luna trecută, după ce predecesorul său a demisionat pentru că a încălcat regulile COVID sărutând o asistentă în biroul său, şi-a început activitatea îndemnând oamenii să înveţe să trăiască cu virusul.

Marea Britanie, care are unul dintre cele mai ridicate cifre oficiale ale deceselor cauzate de COVID, şi-a schimbat strategia de combatere a coronavirusului, trecând de la utilizarea restricţiilor pentru a limita răspândirea acestuia la deschiderea societăţii în speranţa că vaccinurile vor proteja majoritatea oamenilor de forme grave ale bolii.

Cazurile sunt numeroase, dar şi utilizarea vaccinurilor COVID-19 este la fel, iar oficialii susţin că această schimbare este necesară pentru a ajuta afacerile din sectoare precum cel hotelier şi economia de noapte.

Scriind pe Twitter, Javid a declarat sâmbătă că şi-a revenit după ce a fost testat pozitiv pentru COVID, după ce se vaccinase cu două doze. ''Simptomele au fost foarte uşoare, mulţumită vaccinurilor uimitoare'', a spus el.

''Vă rog - dacă nu aţi făcut-o încă - faceţi-vă vaccinul, pentru că trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus, în loc să ne ferim de el'', a adăugat ministrul.

Angela Rayner, vicelider al Partidului Laburist, a fost unul dintre mai mulţi parlamentari din partidele de opoziţie şi persoane care au au pierdut membri ai familiei din cauza pandemiei, care au criticat folosirea expresiei ''a se feri de''.

''127.000 de persoane au murit din cauza acestui virus, dintre care zeci de mii ar fi încă aici dacă nu ar fi fost eşecurile catastrofale ale guvernului dumneavoastră'', a scris ea pe Twitter.

''Deci cum îndrăzniţi să denigraţi oamenii pentru că încearcă să se menţină în siguranţă pe ei şi familiile lor''.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”