Ministrul britanic de Finanţe este unul din cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie

Ministrul britanic de Finanţe este unul din cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie

Ministrul britanic al Finanţelor, Rishi Sunak, criticat în ţara sa pentru acţiunile sale insuficiente împotriva creşterii preţurilor, este primul responsabil politic de prim plan care este inclus în clasamentul celor mai bogaţi oameni din Marea Britanie, transmite AFP.

Averea ministrului de 42 de ani şi a soţiei sale Akshata Murty, fiica co-fondatorului grupului de tehnologie tehnologie Infosys, este estimată la 730 milioane de lire sterline (aproape 861 milioane de euro), potrivit unui raport anual realizat de publicaţia Sunday Times cu privire la cei mai bogaţi 1.000 de oameni din Marea Britanie.

Conform ediţiei din acest an, Rishi Sunak se clasează pe locul 222 în acest clasament în fruntea căruia se află fraţii Sri şi Gopi Hinduja, proprietari conglomeratului cu acelaşi nume (28,47 miliarde de lire), inventatorul James Dyson (23 miliarde de lire sterline) şi oamenii de afaceri David şi Simon Ruben (22,27 miliarde de lire).

Luna trecută, Rishi Sunak a devenit subiectul unor dezvăluiri stânjenitoare care au prejudiciat imaginea celui care anterior era considerat drept unul cei din mia de succes politicieni din Partidul Conservator. Aceste dezvăluiri au vizat statutul fiscal avantajos de care a beneficiat soţia lui Rishi Sunak, care i-a permis să economisească milioane de lire sterline la plata impozitelor sau cetăţenia americană pe care o deţinea până anul trecut. După aceste dezvăluiri, Akshata Murty, soţia de naţionalitate indiană a ministrului Rishi Sunak, a renunţat la statul de 'non rezidentă' în Marea Britanie, chiar dacă ea trăieşte la Londra, care i-a permis să evita plata impozitelor pentru veniturile din străinătate.

Chiar dacă la final nu a fost găsit vinovat de încălcarea codului de conduită ministerial, Rishi Sunak este în continuare acuzat că nu face suficient pentru a ajuta gospodăriile, în condiţiile în care inflaţia din Marea Britanie a urcat la 9% în luna aprilie, cea mai ridicată valoare din ultimii 40 de ani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria