Ministrul Culturii, primul care a donat bani pentru achiziționarea sculpturii "Cumințenia Pământului"

Ministrul Culturii, primul care a donat bani pentru achiziționarea sculpturii "Cumințenia Pământului"

Ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, a anunțat luni deschiderea oficială a subscripției naționale pentru achiziționarea operei lui Constantin Brâncuși - "Cumințenia Pământului", el menționând că a fost primul care a donat bani în acest scop.

"Ca ministru al Culturii și cel care a semnat deschiderea conturilor, am participat în mod simbolic, depunând primul o sumă modestă, o sumă simbolică, de 100 de euro", a declarat Vlad Alexandrescu, luni, într-o conferință de presă.

El a precizat că informații despre subscripția națională pot fi găsite și pe pagina cuminteniapamantului.ro .

Pe 16 martie, Guvernul a anunțat public intenția de a achiziționa sculptura "Cumințenia Pământului" , una dintre cele mai importante lucrări din opera lui Constantin Brâncuși, printr-un efort comun susținut de stat și de cetățenii săi.

Subscripția publică are ca obiectiv colectarea sumei de 6 milioane de euro, bani care se vor adăuga celor 5 milioane alocate de Guvern pentru achiziția sculpturii.

AGERPRES/(A — autor: Irinela Vișan, editor: Andreea Rotaru, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski