Ministrul de interne anunță iminenta reorganizare a Poliției și Jandarmeriei

Ministrul de interne anunță iminenta reorganizare a Poliției și Jandarmeriei

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat luni că în această săptămână va fi realizat planul de reorganizare a Poliției Române în urma consultării cu structurile ministerului. Vela a spus că toate armele ministerului trebuie să trimită propunerile proprii de reorganizare până marți.

Marcel Vela a spus că Jandarmeria a transmis deja propria versiune de reorganizare și ”e de acord să copieze modelul Poliției de Frontieră”, care are doar cinci inspectorate regionale, în locul a 40 de inspectorate județene.

Ministrul nu a vrut să spună care este poziția sa legată de reorganizarea Poliției ”pentru a nu influența punctele de vedere transmise la minister”, dar a spus că organziarea pe inspectorate regionale în locul celor județene ar facilita comunicarea cu ministerul și ar duce la economii substanțiale, pentru că ”se reduc anumite posturi de conducere cu salarii foarte mari”.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro