Ministrul Eduard Novak a anunţat că a semnat contractul de finanţare a Campionatelor Europene de înot şi sărituri pentru juniori

Ministrul Eduard Novak a anunţat că a semnat contractul de finanţare a Campionatelor Europene de înot şi sărituri pentru juniori

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, că a semnat contractul de finanţare pentru organizarea Campionatelor Europene de înot şi sărituri în apă, ambele la nivel de juniori, programate în luna iulie a acestui an, în primă fază Federaţia Română de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM) urmând să primească 5,2 milioane de lei.

"Astăzi am semnat contractul de finanţare a celor două competiţii şi urmează să semneze şi federaţia. Avem toate semnăturile. În prima parte vor primi 5,2 milioane de lei, şi în partea a doua, în iulie, vor primi restul până la 12,5 milioane de lei", a afirmat Novak.

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, afirmase la finalul lunii aprilie că este îngrijorată că nu primise până la acel moment finanţare pentru organizarea Campionatelor Europene de înot şi sărituri, ambele la nivel de juniori, programate în luna iulie a acestui an.

Biroul Executiv Ligii Europene de Nataţie (LEN) a decis, la 11 iulie 2021, să acorde României dreptul de a organiza trei Campionate Europene de nataţie în următorii doi ani, în noul complex sportiv din Otopeni. Acesta ar trebui să găzduiască în 2022 întrecerile Campionatelor Europene de înot pentru juniori şi cele ale Campionatelor Europene de sărituri pentru juniori, iar în 2023 cele ale Campionatelor Europene de înot pentru seniori în bazin scurt (25 metri).
AGERPRES (A, AS-autor: Adrian Ţone, editor: Mihai Ţenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu