Ministrul Eduard Novak, lanţ de gafe şisfidări la adresa românilor

Ministrul Eduard Novak, lanţ de gafe şisfidări la adresa românilor

O primă controversă de zilele acestea a fost legată de subiectul banilor investiţi în sport de UDMR. „În ultimul an şi jumătate, UDMR a construit şi modernizat baze sportive, bazine de înot, săli de sport şi alte facilităţi sportive, a sprijinit elaborarea Strategiei Naţionale pentru Sport. Mă bucur să fac parte dintr-o echipă căreia îi pasă de sport şi de viitorul acestuia”, a scris ministrul pe Facebook. Oficialul nu a menţionat niciun cuvânt despre faptul că sunt bani ai Guvernului României, în condiţiile în care, la rândul său, Executivul de la Budapesta pompează bani în mai multe domenii (agricultură, cultură şi uneori sport), în zonele locuite preponderent de etnicii maghiari din România.

Mândru de Ţinutul Secuiesc

Iar acest lucru e valabil şi în cazul stadionului modernizat de la Miercurea Ciuc, cu bani daţi de Guvernul de la Budapesta. Stadionul modernizat din Miercurea Ciuc a fost inaugurat sâmbătă, în prezenţa premierului Ungariei, Viktor Orban, care a asistat la un meci amical între echipa U18 a Ungariei şi o aşa-zisă echipă Under-18 a Ţinutului Secuiesc, care a îmbrăcat tricourile clubului Csikszereda, pentru a ocoli interdicţia FRF, potrivit GSP.ro. Ministrul Novak a luat cuvântul şi s-a declarat mândru de apartenenţa sa la Ţinutul Secuiesc. „Mă bucur că pot fi ministrul sportului românesc ca vorbitor de limba maghiară, că nu trebuie să renunţ la limba maternă şi zona de unde vin, Ţinutul Secuiesc”, a afirmat ministrul, potrivit sursei citate.

Alte controverse

În timp ce se mândreşte cu apartenenţa la Ţinutul Secuiesc, Eduard Novak a avut rezerve, care de cele mai multe ori au ridicat semne de întrebare, faţă de aprecierea unor simboluri ale României, mai ales că el este ministru într-un Guvern cu conducerea la Bucureşti, nu la Budapesta. De exemplu, Novak nu a vrut în luna martie să recite nici măcar un vers din „Deşteaptă-te române”, în cadrul unui interviu. Şi mesajele sale pe internet au intrat în atenţia mediei, în condiţiile în care pentru publicul maghiar au fost adaptate astfel încât referinţele la români sau România lipsesc.

Ordinul problematic

Nu în ultimul rând, un mare scandal a început după ce, fără a anunţa în prealabil, a dat un ordin de ministru, prin care minimum 40% dintre sportivii unei echipe aflate în teren trebuie să fie români. Problema, pe lângă bulversarea strategiilor echipelor de club, este şi din punct de vedere legislativ, pentru că în Uniunea Europeană dreptul la muncă nu poate fi îngrădit pe bază de naţionalitate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria