Ministrul Energiei: Angajații CE Oltenia nu trebuie să dea șpagă pentru a beneficia de drepturile lor

Ministrul Energiei: Angajații CE Oltenia nu trebuie să dea șpagă pentru a beneficia de drepturile lor

Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, a scris, miercuri, pe contul personal de Facebook, că a cerut conducerii Complexului Energetic Oltenia (CEO) să clarifice urgent situația privind disponibilizările din cadrul companiei, după ce în presa locală au apărut informații potrivit cărora "s-a ajuns să se dea șpagă pentru listele de disponibilizări".

"Știu că obiceiurile vechi se uită greu, dar aș vrea să îi avertizez pe cei care încearcă să tragă foloase de pe urma restructurărilor din sectorul minier că nu tolerăm nicio încălcare a legii. Sper că informațiile apărute în presa locală din Gorj, care susține că s-a ajuns să se dea șpagă pentru listele de disponibilizați de la Complexul Energetic Oltenia, să se dovedească doar un zvon fără temei real. Atrag atenția conducerii CEO și îi cer imperativ să facă toate verificările necesare în această situație și să se asigure că planul de disponibilizări să se aplice în cel mai transparent mod cu putință. Cer o clarificare urgentă a situației pentru că atât cei care vor să părăsească voluntar compania, cât și cei care întrunesc condițiile de disponibilizare trebuie protejați atât de companie, prin salarii compensatorii, cât și de stat, prin veniturile de completare. Nu trebuie să dea nimeni nicio șpagă pentru a beneficia de drepturile sale", a scris ministrul .

El a arătat că, din cauza acestor "metehne", companii precum CEO sau CEH (Complexul Energetic Hunedoara — n.r.) au ajuns în situația în care se găsesc astăzi.

"Poate că în Gorj nu s-a auzit încă de faptul că lucrurile se schimbă și că lupta împotriva corupției se află în plină desfășurare, dar o să avem grijă ca să afle acest lucru", a avertizat Grigorescu.

Ministrul a adăugat că planul de restructurare și redresare economică al Complexului Energetic Oltenia trebuie să fie aplicat și respectat de managementul companiei.

"Nu vorbim doar de o ajustare de costuri, ci o ajustare de costuri și o repunere pe baze corecte ale societății pentru a ne asigura că avem eficiență economică. Guvernul a alocat deja fondurile necesare pentru ca angajații să beneficieze de măsuri de protecție socială. Același mesaj aș dori să-l transmit și conducerii Complexului Energetic Hunedoara", a continuat Grigorescu.

În ședința de Guvern din 24 august, Executivul a aprobat alocarea sumei de 12,3 milioane de lei din bugetul asigurărilor pentru șomaj pentru anul 2016 pentru măsurile de protecție socială acordată persoanelor disponibilizate prin concedieri colective de la CEO. În ceea ce privește Complexul Hunedoara, Guvernul a aprobat, în aceeași ședință, suma de 3,3 milioane de lei pentru persoanele disponibilizate colectiv.

Planul de eficientizare a Complexului Energetic Oltenia prevede disponibilizarea a 5.000 de salariați până în 2020, prin plecare voluntară sau pensionare. Pentru acest an este prevăzută plecarea a circa 2.000 de angajați. În prezent, societatea are aproximativ 15.100 de salariați.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...