Ministrul Finanţelor: Rezultatele economice ale României ne ajută să facem loc altor cheltuieli, esenţiale pentru români

Ministrul Finanţelor: Rezultatele economice ale României ne ajută să facem loc altor cheltuieli, esenţiale pentru români

Rezultatele economice ale României duc la creşterea încrederii investitorilor în ţara noastră şi ne ajută să facem loc altor cheltuieli neprogramate, dar esenţiale pentru români, cum ar fi soluţiile identificate pentru reducerea impactului facturilor la energie, consideră ministrul interimar al Finanţelor, Dan Vâlceanu.

"Rezultatele economice ale României duc la creşterea încrederii investitorilor in ţara noastră şi ne ajută să facem loc altor cheltuieli neprogramate, dar esenţiale pentru români. Un exemplu ar fi soluţiile identificate pentru reducerea impactului facturilor la energie, o problemă pe care o au toate statele membre (...) Măsurile luate de Guvernul Florin Cîţu dau rezultate. Sigur că mai sunt multe de făcut, însă perioada pe care o traversăm este una dificilă, cu multe provocări şi necunoscute", a scris marţi pe Facebook Dan Vîlceanu.

Reacţia ministrului Finanţelor vine la câteva ore după publicarea datelor privind execuţia bugetului general consolidat în primele nouă luni. Potrivit acestora, deficitul bugetar a scăzut la 44,29 miliarde lei (3,77% din PIB) faţă 67,27 miliarde lei (6,37% din PIB), înregistrat la aceeaşi perioadă a anului 2020. În primele opt luni ale anului 2021, deficitul bugetar a fost de 39,36 miliarde lei (3,35% din PIB).

"Între timp am crescut investiţiile, fiind unul din pilonii politicii guvernamentale. În perioada ianuarie-septembrie 2021 cheltuielile de investiţii au fost cu 3,97 miliarde lei mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent", a mai scris ministrul citat.

Ţinta de deficit bugetar pentru acest an este 7,13% din PIB. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /