Ministrul german al Sănătăţii îşi menţine poziţia în controversa privind distribuirea de măşti anti-COVID

Ministrul german al Sănătăţii îşi menţine poziţia în controversa privind distribuirea de măşti anti-COVID

Ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, şi-a menţinut luni poziţia în legătură cu controversa privind distribuirea de măşti anti-COVID-19 persoanelor fără adăpost şi celor cu dizabilităţi, însă a pasat responsabilitatea spre un alt minister, relatează dpa.

"Obiectivul de a distribui un lot special de măşti (de protecţie) către persoanele fără adăpost şi cele cu dizabilităţi a fost de fapt o idee a Ministerului Muncii", a declarat Jens Spahn înaintea unei întâlniri cu lideri ai Uniunii Creştin-Democrate (CDU).

Măştile au fost verificate pentru capacitatea lor de a proteja împotriva infectării cu noul coronavirus - pe care Spahn a descris-o drept un factor "decisiv" - însă nu au primit acreditarea UE, a spus el.

Spahn a descris duminică informaţiile apărute în presă privind distribuirea de măşti neconforme către grupuri vulnerabile drept "revoltătoare".

Politicieni din opoziţie, în special din cadrul Partidului Social-Democrat (SPD), l-au criticat pe Spahn după ce revista Der Spiegel a relatat că guvernul a căutat o utilizare pentru măştile faciale neconforme rămase după un val de comenzi în timpul primului val de coronavirus din 2020.

Milioane de măşti de acelaşi tip au fost distribuite şi utilizate în toată Germania, a declarat luni Spahn.

Ministerul Muncii şi Afacerilor Sociale este condus de social-democratul Hubertus Heil. SPD face parte din coaliţia de guvernare alături de CDU, însă cele două partide fac campanie unul împotriva celuilalt înaintea alegerilor federale din septembrie.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

2 Așa o fi? / Dubioase și urât mirositoare sunt dedesubturile politicii românești

3 Câh...

4 Așa arată relaxarea la Mamaia

5 Cel mai prost scenariu pentru omenire